OGLAS
Vrijeme objave: 28.06.20 @ 10:43
OGLAS

Za sve ljubitelje malo zdravijih slastica, ova torta sa zobenim pahuljicama i voćem je nešto što ćete raditi svake sezone.

OGLAS

Crumble s bobičastim voćem je jedan od omiljenih proljetno-ljetnih recepata. Njegova posebnost je u voću koje se može mijenjati ovisno o sezoni. Jednom iskoristite jagode, drugi put trešnje, a treći put borovnice! Imat ćete osjećaj da svaki put jedete novi kolač. Ova zdrava voćna slastica će uvijek biti poželjan recept za sunčane dane. Kako je napraviti, prenosimo u nastavku. 

Sastojci: 

OGLAS
  • 750 gr voća po želji (jagode, borovnice, otkoštene trešnje, breskve, kupine ili mix)
  • Sok pola limuna
  • 4 žlice smeđeg šećera
  • 2 vanili šećera
  • 2 žlice Gustina
  • 1 velika šalica zobenih pahuljica
  • 5 žlica glatkog pšeničnog ili bademovog brašna
  • 1 žlica cimeta
  • 2 žlice blanširanih sjeckanih badema ili lješnjaka (opcionalno)
  • 1/2 praška za pecivo
  • 180 gr maslaca
  • 2 žlice slatkog vrhnja
  • Sladoled ili frozen jogurt za posluživanje (opcionalno)

Postupak:

OGLAS

Narezati jagode, ako koristite mješavinu voća, pomiješajte s drugim voćem (npr. borovnicama i trešnjama), limunovim sokom, dvije žlice smeđeg šećera, gustinom i stavite na dno keramičkog kalupa.

OGLAS

U posebnoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, preostali šećer, brašno, cimet, bademe i prašak za pecivo. Kockice hladnog maslaca umiješajte prstima dok se ne napravi grudičasta smjesa. Umiješajte i slatko vrhnje. Smjesu pospite po voću, malo je utisnite prstima i pecite oko 15 min u ugrijanoj pećnici dok voće ne počne ključati po rubovima, a površina dobije zlatno smeđu boju.

Poslužite toplo s kuglom sladoleda i uživajte bez grižnje savjesti.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM