viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 11.09.23 @ 14:56

Sinoć je u Kazališnoj dvorani Vitez Teatar “Kabare” iz Tuzle, u sklopu ovogodišnjih kazališnih dana u Vitezu, odigrao predstavu “Proba” autora Irfana Horozovića.

Predstava govori o onima koji su uspjeli preživjeti rat u BiH, u Sarajevu, ali koji svoj pakao nose uvijek sa sobom, ma gdje se nalazili. Ova drama se bavi običnim ljudima, njihovim životnim pričama i traumama. U ovoj predstavi, život se pretvara u san, u strašan san, u vječnost koja nikada neće završiti.

OGLAS

Sjajnu parnersku igru u predstavi su prikazali Ivana Milosavljević i Damir Altumbabić, koje je publika nagradila gromoglasnim pljeskom.

OGLAS

Predstava “Proba” premijerno je izvedena u okviru međunarodnog festivala TKT Fest 2022. godine na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla na kojoj je teatar nastavio svoj dvadesetogodišnji rad.

OGLAS

Predstavu su režirali Damir Altumbabić i Jasmina Čelebić Tanović.

Publiku u Vitezu već sljedeću nedjelju, 17. rujna, s početkom u 20,00 sati, na kazališnim danima u Vitezu očekuje predstava “Oblaci” u izvedbi Hrvatskog kazališta Travnik.

Generalni pokrovitelj 15. Dana kazališta „Vitez 2023“ je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna i ministar Bojan Domić, a partner festivala je ALF BiH.

Oglasi
LM