viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 11.09.23 @ 14:56

Sinoć je u Kazališnoj dvorani Vitez Teatar “Kabare” iz Tuzle, u sklopu ovogodišnjih kazališnih dana u Vitezu, odigrao predstavu “Proba” autora Irfana Horozovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava govori o onima koji su uspjeli preživjeti rat u BiH, u Sarajevu, ali koji svoj pakao nose uvijek sa sobom, ma gdje se nalazili. Ova drama se bavi običnim ljudima, njihovim životnim pričama i traumama. U ovoj predstavi, život se pretvara u san, u strašan san, u vječnost koja nikada neće završiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajnu parnersku igru u predstavi su prikazali Ivana Milosavljević i Damir Altumbabić, koje je publika nagradila gromoglasnim pljeskom.

Predstava “Proba” premijerno je izvedena u okviru međunarodnog festivala TKT Fest 2022. godine na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla na kojoj je teatar nastavio svoj dvadesetogodišnji rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavu su režirali Damir Altumbabić i Jasmina Čelebić Tanović.

Publiku u Vitezu već sljedeću nedjelju, 17. rujna, s početkom u 20,00 sati, na kazališnim danima u Vitezu očekuje predstava “Oblaci” u izvedbi Hrvatskog kazališta Travnik.

Generalni pokrovitelj 15. Dana kazališta „Vitez 2023“ je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna i ministar Bojan Domić, a partner festivala je ALF BiH.

Oglasi
LM