Zrak u vitezu
OGLAS
//
predstavljena knjiga senade vurm
Vrijeme objave: 21.10.24 @ 15:25
OGLAS

Ovogodišnji, šesnaesti po redu, kazališni dani u Vitezu zaključeni su predstavama Bjelovarskog kazališta i Gradskog kazališta mladih Vitez te predstavljanjem knjige „Nije lako biti ja“, autorice Senade Vurm, a u nakladništvu GKM Vitez.

OGLAS

Završni vikend ovogodišnjih kazališnih dana otvoren je predstavom “Ifigenija” Bjelovarskog kazališta. Iznimno snažan tekst Lane Šarić vrlo je vješto na scenu postavila redateljica Margareta Maja Fabičević, a mladi glumci iz Bjelovara sjajno odigrali.

Bjelovarsko kazalište izvelo je i kazališnu poslasticu za najmlađe. “Zmaja – Kuharica za zmajeve” je monokomedija koju izvodi Margareta Maja Fabičević, voditeljica Bjelovarskog kazališta i autorica teksta predstave. Ova predstava sadrži dosta autobiografskih dijelova, iskrena je i rađena od srca, a odigrana je na radost najmlađe publike u Vitezu. Tema je vezana za zdravu prehranu, redovitu konzumaciju voća, povrća i variva, javlja Radio Vitez.

OGLAS

Osim predstava publika je imala priliku nazočiti i predstavljanje knjige „Nije lako biti ja“, autorice Senade Vurm, a u nakladništvu Gradskog kazališta mladih Vitez. Brojni posjetitelji mogli su od predstavljača čuti neke od najzanimljivijih detalja iz ovoga romana, kao i doći do knjige i potpisa autorice.

OGLAS

Svečano zatvaranje 16. Dana kazališta „Vitez 2024“ održano je sinoć predstavom „Mašta može svašta“, najmlađeg ansambla GKM-a Vitez. Kazališna čarolija oduševila je publiku koja je ponovno napunila Kazališnu dvoranu u Vitezu i pretvorila Vitez u kazališni centar Bosne i Hercegovine. Mladi glumci pozdravljeni su gromoglasnim pljeskom i ovacijama publike, a članovi GKM Vitez priredili su nakon predstave i iznenađenje voditelju kazališta Ivanu Sajeviću, povodom 18 godina postojanja i uspješnog rada kazališta. U ime svih članova viteške kazališne obitelji prigodno se obratila i poklone je uručila Anja Stipinović.

OGLAS

„Kazališni dani su postali prepoznatljiv događaj na kulturnoj karti Bosne i Hercegovine. Ukupno 16 vrlo kvalitetnih predstava, više od 200 sudionika, nekoliko tisuća posjetitelja razlog su da ovogodišnjim danima kazališta budemo iznimno zadovoljni. Hvala svim dragim gostima, publici, pokroviteljima, a posebno našim članovima na koje sam beskrajno ponosan. Hvala im na predanosti, energiji, entuzijazmu, naposlijetku, hvala im na ljubavi. Zajedno smo stvorili jednu vrijednost koja će ostati u naslijeđe budućim generacijama, a siguran sam kako ćemo nastaviti stvarati još dugi niz godina, na radost svih nas“, istaknuo je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Kazališne dane svečano je zatvorio ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB, Bojan Domić.

„Hvala prije svega svima vama iz Gradskog kazališta mladih Vitez, što nas činite sretnim, što činite našu djecu sretnom. Hvala što priređujete sjajne događaje ovdje u Vitezu i cijeloj Središnjoj Bosni, a od srca vam želim još puno kazališnih dana, predstava i putovanja. Lijepo je biti dio ove sjajne priče, a zahvala i publici što u velikom broju prati sve predstave. Na koncu, službeno zatvaram ovogodišnje kazališne dane i radujem se novim susretima“, poručio je ministar Domić.

Organizatori 16. Dana kazališta „Vitez 2024“ su Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga mladih „Enter“, a partner je ALF Mreža u BiH. Pokrovitelji su Federalno ministarstvo kulture i športa i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa ŽSB.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM