viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 27.04.24 @ 10:52
OGLAS

Još jedan od književnih susreta koji se održavaju uz podršku Alumni asocijacije Druge gimnazije Sarajevo i Instituta za Razvoj mladih Kult, održan je u Vitezu. 

U sklopu projekta „Mladi kritičari“ u dvorani HKD Napredak u Vitezu održan je književni susret u kojem su sudjelovali književnica Magdalena Blažević, učenici Srednje škole “Vitez” pod vodstvom profesorice hrvatskog jezika Sanje Babić-Đulvat kao i viteški ljubitelji dobre književnosti. ,,Mladi kritičari” je književni projekt u kojem sudjeluju škole UWC Mostar, Srednja škola “Vitez” i Druga gimnazija Sarajevo. Projekt promovira čitanje suvremenih domaćih i regionalnih autora kao i čitanje uopće.

Učenici su mladoj književnici postavili brojna pitanja na koja je Blaževićka iscrpno odgovarala iznoseći svoje stavove o književnosti, temama o kojima piše, osobnim iskustvima koja prenosi u svoja književna djela i slično. Između ostaloga, naglasila je da smatra kako djecu treba naučiti da zavole čitanje i da bi bilo dobro da se lektirni naslovi prilagode novom vremenu i osvježe modernijim naslovima koji bi učenicima bili bliži i zanimljiviji po temama koje obrađuju, a i jezikom kojim su pisane.

OGLAS

Okupljene goste pozdravila je predsjednica HKD napredak, Gordana Mišković. U glazbenom dijelu programa nastupila je Emanuela Lešić, učenica drugog razreda Srednje glazbene škole Jakova Gotovca, na odsjeku za solo pjevanje u klasi profesorice Ivane Grujić. Ona je izvela skladbu Serenada skladatelja Josipa Hatzea uz glasovirsku pratnju profesorice Andrijane Bugarin. Također je nastupila i Anja Vrebac, učenica prvog razreda SGŠ na odsjeku za klarinet u klasi profesorice Martine Čato. Uz glasovirsku pratnju profesorice Antie Laštro izvela je rusku cigansku igru i zaslužila pljesak gostiju.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM