viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.06.20 @ 08:11

HKD „Napredak“ Vitez zbog pandemije koronavirusa unatoč pripremama i planovima organizacije u travnju i svibnju mjesecu 2020. godine nije uspio realizirati mnoge planirane događaje.

Dolazak proljeća, Uskrsa, Dana općine Vitez, patrona župe sv. Jurja i mnogi drugi kulturni događaji na području općine Vitez, svake godine su prepoznatljivi između ostalog i po sudjelovanju na istim, svih sekcija Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ Vitez.

OGLAS

Nažalost, proljeće 2020. godine svima će ostati u lošem sjećanju zbog pojave virusa COVID – 19 pa su tako i apsolutno svi članovi Napretka, svih sekcija unutar Društva, ostali uskraćeni kako za održavanje samih proba, koje se inače dva puta tjedno održavaju, organiziranja kulturnih događaja na području općine, tako i gostovanjem u druge općine, županije i države.

OGLAS

Viteški „Napredak“ bio je primoran odgoditi organizaciju tradicionalnog natjecanja u tucanju jaja na dan Uskrsa koji je ove godine bio 12. travnja 2020. godine.

OGLAS

Na žalost brojnih viteških mališana, odustalo se i od daljnje realizacije projekta „Pričaj mi priču“. Projekt je uspješno krenuo s nikad više prijavljene djece, međutim nakon samo dva događaja, voditeljice pričaonice bile su primorane obustaviti daljnje aktivnosti.

Radost uskrsnuća Gospodinova svake godine upotpuni Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ Vitez, organizacijom velikog Uskršnjeg koncerta, a ove se godine trebao održati 19. travnja u Hrvatskom domu u Vitezu uz gostovanje Kulturno umjetničkog društva iz Škofje Loke iz Slovenije. Nažalost, gosti iz Slovenije, u Vitezu će gostovati nekom drugom prilikom.

Pored svega navedenog, HKD „Napredak“ Vitez nije sudjelovao niti u proslavi patrona župe Vitez Sv. Jurja na dan 23.travnja 2020. godine. Prethodnih godina, a po završetku sv. mise, mnogi članovi u narodnim nošnjama zaigraju i zapjevaju razne igre i pjesme, što sav viteški puk podsjeti na vremena iz prošlosti.

Također, Dani općine Vitez koji se svake godine održavaju u mjesecu travnju, ove su godine otkazani, a Napredak je uvijek obogaćivao program svojim sudjelovanjem i organiziranjem raznih događaja, promocija knjiga, okruglih stolova na već tradicionalnim kulturnim četvrtcima.

Dodjela književne nagrade „Anka Topić“ , koja se ove godine trebala održati također je otkazana.

I pored svih nedaća prethodnih dana i već se može reći mjeseci, članovi Napretka su došli na ideju i  uspjeli organizirati virtualnu izložbu šaranih jaja te su istu objavili putem službene facebook i web stranice HKD „Napredak“ Vitez.

Također, snimljeno je i  nekoliko spotova u izvođenju tamburaša, harmonikaša i mažoretkinja, što je također objavljeno na službenim stranicama i predstavljeno javnosti.

Iščekujući ljepša vremena, nestanak virusa, potpuno ukidanje mjera Stožera, članovi Upravnog odbora viteškog Napretka u gotovo svakodnevnoj komunikaciji, pripremaju daljnje aktivnosti i događaje, a za što će svi stanovnici općine Vitez, ali i susjednih općina biti blagovremeno obaviješteni te kako bi ponovno svi zajedno mogli uživati u izvedbama viteških Napretkovaca.

Oglasi
LM