viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
Dani nove bile 2024.
Vrijeme objave: 26.09.24 @ 19:05
OGLAS

Limena glazba Lašva Nova Bila poziva zajednički koncert Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila, Vokalnog sastava ”Lašvanske dive” i posebnog gosta Osječkog puhačkog orkestra.

OGLAS

Koncert će se održati na vanjskoj pozornici JU HKC-a Nova Bila u nedjelju, 29.09.2024. u 18:00 sati, a u slučaju lošeg vremena premjestit će se u amfiteatar Osnovne škole ”Nova Bila” (također s početkom u 18:00 sati), o čemu će javnost na vrijeme obavijestiti. Pridružite se i uživajte u prekrasnim melodijama, koje su tri glazbena sastava pripremili samo za vas! Nakon završetka glazbenog programa uslijedit će druženje sudionika i posjetitelja koncerta, uz hranu i piće koje će biti osigurano od strane organizatora – Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila i Udruge ,,Nova Bila – Čuvarica tradicije, poručuju organizatori.

Ovaj koncert je početna aktivnost manifestacije ,,Dani Nove Bile 2024.”, koja će se održati u Novoj Biloj od 29.09.2024. do 02.10.2024.). Glavni organizator manifestacije je Udruga ,,Nova Bila – Čuvarica tradicije.

OGLAS

Dalje ističu, iznimna nam je čast što ćemo ugostiti prijatelje iz Osječkog puhačkog orkestra i tako nastaviti uspješnu suradnju uspostavljenu prije dvije godine. Podsjećamo kako su ova tri glazbena sastava točno prije dvije godine održali koncert u Osijeku u sklopu projekta ,,Pjesmom od Bosne do Slavonije”, a ovaj koncert je nastavak i zaokruživanje te suradnje. Osječki puhački orkestar jedan je od najmlađih orkestara u Hrvatskoj osnovan 2019. godine radom i zalaganjem samih članova. Od osnutka orkestar je krenuo udarno te je već velik broj nastupa iza njih, i u Osijeku i duž cijele Slavonije. Redovni su gosti na manifestacijama od nacionalnog značaja: Đakovačkim vezovima i Vinkovačkim jesenima. Gaje bliske odnose s orkestrima u okolici, pogotovo s orkestrima iz Đakova, Valpova i Belišća što pokazuje veliki broj koncerata, nastupa i suradnji koje zajedničkim snagama odsviraju svake godine. Tjedan dana nakon što će proslaviti peti rođendan orkestra, Osječki puhački orkestar dolazi u goste svojim prijateljima iz Nove Bile s kojima će održati zajednički koncert. Osječkom orkestru ovo je prvo gostovanje izvan granica Republike Hrvatske, a ovim putem se zahvaljuju donatoru Ministarstvu kulture i medije Republike Hrvatske.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM