viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.11.23 @ 08:22

Dana, 7. studenoga u Mostaru u sklopu dvadeset i četvrtih Humskih dana poezije, Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne u suradnji sa Studijem hrvatskoga jezika i književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, u maloj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, upriličilo je sedamnaesti Ikavski skup kojemu je, kao i svih dosadašnjih godina, cilj očuvanja ikavskoga idioma i dijalektalne štokavske književnosti. Kako se već uobičajilo, Ikavski skup sastoji se od tri dijela: filološki pogledi, književni prinosi i etnološka prisutnost.

U prvom dijelu Humskih dana poezije svoj rad o ikavici prezentirao je prof. dr. sc. Antun Lučić, a Zdenko Antunović je u svom izlaganju publici progovorio o bugojanskim legendama. Također su bile predstavljene pjesme i prozni ulomci pisani na ikavici ili na standardnom jeziku članova DHK HB i gostiju, između kojih i Antunovićeva pjesma „Slap“

OGLAS

Važno je napomenuti da je u prezentaciji rečene pjesme po zamisli autora korišten video zapis Sameda Žužića iz Jajca u pjesničkoj interpretaciji Ivanele Brković iz Viteza, pedagoginje u Srednjoj školi Vitez i članice “Viteških akorda“ uz sinkronizaciju Mirka Fišića iz Novog Travnika i Radio Viteza.

OGLAS
Oglasi
LM