viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 25.04.23 @ 10:10

Hrvatsko kulturno društvo ,,Napredak” podružnica Vitez prigodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, patrona župe svetog Juraja i Dana općine Vitez i subotu 22. travnja 2023. godine, je u prepunom Hrvatskom domu u Vitezu upriličila svoj tradicionalni svečani koncert.

Nazočili su brojni Napretkovi prijatelji, članovi Središnje uprave HKD Napredak, predstavnici vlasti te vjerski dostojanstvenici, koji su i ovoga puta svojim dolaskom dokazali vjernu potporu, ali i veliki su razlog, zašto napretkova podružnica u Vitezu i postoji. Koncert je vodila članica Upravnog odbora HKD ,,Napredak” Vitez Marina Alilović. Osim kulturno- zabavnih točaka, prigodnim riječima su se obratili fra Velimir Bavrka, župnik župe Vitez i predsjednica HKD ,,Napredak” podružnica Vitez profesorica Gordana Mišković. U svom obraćanju na koncertu, dotaknuli su se gotovo pa istoga, čestitali su i pohvalili Napretkov rad jer okuplja veliki broj članova, a posebno onih mladih kojima će Napredak i ostati. Čestitali su Uskrs, župljanima patron i svim građanima Dan općine Vitez.

OGLAS

Na samom početku večeri Viteški akordi, Mali zbor HKD Napredak Vitez i Orkestar harmonika su započeli koncert, točno onako kako i priliči podružnici Napretka u Vitezu, veselo i uz kvalitetan sadržaj. Nakon odlične pjesme i melodije uslijedile su točke Ritter ethno orkestra, folklorne sekcije C skupine i neizostavne Pjevačke skupine Krčevljani i njihovog neizostavnog bećarca.

OGLAS

Tijekom koncerta poseban doprinos su dali gosti iz HKUD ,,Vladimir Nazor” iz Sombora, koji su zapaženom igrom oduševili sve nazočne odigravši, najprije Bunjevačke parovne igre, a kasnije, drugu koreografiju, Bunjevačkih igara.

OGLAS

Sekcija tamburaša je ponovno svojim nastupom uveličala koncert, kako samostalno tako i sa Ženskim vokalnim sastavom. Izvedbom po izvedbom, izvođači su došli do kraja koncerta, kada se folklorna skupina A predstavila sa igrama iz Vranja te je zajedničkom pjesmom svih sudionika koncerta, Kraljice neba raduj se, završio ovogodišnji koncert povodom Uskrsa, patrona župe svetog Juraja Vitez i Dana općine Vitez.

Kao i inače na koncertu je sudjelovao veliki broj izvođača, svi su, zajedno sa gostima iz Sombora uživali, a posebno ih raduje činjenica, kako se trud i rad isplati, jer je brojna publika pozitivno ocijenila koncert.

Oglasi
LM