viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.04.24 @ 17:28

Proteklog vikenda, u dvorani Hrvatskog doma u Vitezu, povodom Uskrsa, patrona sv. Juraja i Dana općine Vitez, održan je tradicionalni koncert Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnica Vitez.

Sadržajan program u prepunoj dvorani otvorio je vokalni sastav Viteški akordi s izvedbama Aleluja i Bosno zemljo uz pratnju viteškog glazbenika Ive Jandrića. Dalje su u programu sudjelovali i napretkov Dječji zbor Mašta pod vodstvom profesorice Željke Zekić te pjevačka skupina Krčevljani sa svojim tradicionalnim izvornim bećarcima.

OGLAS

Program su potom nastavili Napretkov ženski vokalni sastav, najmlađa folklorna skupina C sa izvedbom Zavrzlame, srednja B sa izvedbom slavonskih narodnih plesova i na kraju najstarija folklorna skupina A s vrhunskom izvedbom kola iz opere Ero s onoga svijeta.

OGLAS

Napretkov tamburaški sastav nastavlja koncert, a imao je dvije izvedbe Ne dirajte mi ravnicu i Juliška, a nedugo nakon njihovog nastupa, Ritther ethno orkestar nastavlja sa izvedbama na harmonikama. Važno je naglasiti kako su cjelovečernji program vodile dvije članice napretkove folklorne skupine A Iva Skopljak i Iva Šero.

OGLAS

Na kraju programa, kao i inače, sve prisutne je pozdravila predsjednica viteškog HKD Napredak, profesorica Gordana Mišković. Pored ostalog, zahvalila je svima koji su pomogli u realizaciji ovog koncerta i prisutne je upoznala sa najnovijim događanjima u viteškom Napretku, a to se odnosi na trodnevni Seminar folklora u kojem je sudjelovalo preko 50 članova iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Predsjednica je pozvala gosta, voditelja Seminara Vladimira Kuraju da se obrati publici u dvorani. Predsjednica Mišković je također iskoristila priliku, još jednom naglasila koliko HKD Napredak podružnica Vitez ulaže u znanje i poziva mlade na obrazovanje te je i ovoga puta prigodnim poklonima, članovima, budućim studentima zahvalila na dosadašnjem radu i pozvala ih da se rado vraćaju u rad ovog kulturnog društva. Vladimir Kuraja je u svom obraćanju izrazio izuzetno zadovoljstvo radom viteškog Napretka i njegove predsjednice koja je i inicirala ovaj Seminar u Vitezu, nevjerojatnom energijom i entuzijazmom mladih u Napretku što, kako reče “nigdje ranije nije vidio”.

Na samom kraju programa, predsjednica Gordana Mišković je pozvala sve izvođače na binu te se u cijeloj dvorani čula poznata uskrsna pjesma „Kraljice neba raduj se“, a kasnije je druženje nastavljeno u napretkovom klubu u Vitezu.

Oglasi
LM