viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.08.23 @ 13:47

Regionalni festival monodrame inBox je u veljači ove godine objavio drugi po redu natječaj za najbolji tekst monodrame i time nastavio s praksom poticanja i podrške regionalnim dramskim piscima za stvaranje novih djela.

Stručni ocjenjivački žiri u sastavu Vedrana Božinović (BiH), Jelena Rajić (BiH) i Aleksandar Radunović (Crna Gora), donio je odluku o pobjedniku natječaja za najbolji tekst monodrame te je kao najbolju monodramu ocijenio tekst “Ako kosu pustim” Katarine Vicentijević iz Srbije.

OGLAS

Svoju odluku žiri je obrazložio riječima: “Žiri smatra kako je od svih pristiglih tekstova ovo najkompletniji tekst, sa jasnom i uzbudljivom dramskom strukturom, u kojem onaj drugi, koji mora da postoji u svakom dramskom djelu, pa i u monodrami, postaje gotovo opipljiv i vidljiv kako se priča odmotava. Žalovanje, kao proces kojim se tekst bavi, ovdje je pretvoreno u konkretnu dramsku akciju i prevazilazi granice isključivo literarnog, dajući prostor za glumačku igru i uzbudljivu rediteljsku postavku. Uznemirujući i dubok, iskren i bolan ovaj tekst ima ono što očekujemo od dobrog pozorišnog teksta – da nas potrese do korjena.”

OGLAS

Pobjednici natječaja će novčana nagrada i statua inBox festivala biti uručena na zatvorenju ovogodišnjeg izdanja inBox festival 10.9.2023., dok će organizator festivala financirati produkciju i organizirati premijerno izvođenje monodrame po nagrađenon tekstu.

OGLAS

Treći regionalni festival monodrame inBox, održat će se u Novoj Biloj – Travnik i u Novom Travniku od 7. do 10.rujna u organizaciji Kazališta mladih „Korifej“ i HKC-a Nova Bila te će publici ponuditi besplatan i bogat program za sve uzraste.

Oglasi
LM