OGLAS
Vrijeme objave: 10.08.23 @ 07:27
OGLAS

Premijerom predstave “Vrli novi svijet” sinoć je u Busovači otvoren festival kulture Busovača 2023. u sklopu kojeg će posjetitelji moći uživati u brojnim sadržajima bh. i hrvatskih umjetnika te 16. kolovoza u fenomenalnom koncertu Divanhane.

OGLAS

Treći međunarodni festival kulture Busovača 2023 je otvoren u amfiteatru gdje je publika imala priliku prisustvovati premijernoj izvedbi predstave “Vrli novi svijet” rađenoj po tekstu Aldousa Huxleya, a u režiji Irfana Kasumovića i produkciji Amfiteatra Busovača.

Ovogodišnji festival otvorio je načelnik Busovače Asim Mekić koji je kazao da će ovaj festival kontinuiranu potporu imati i narednih godina jer je postao prepoznatljiv, a sve zahvaljujući mladim ljudima koji su s minimalnim sredstvima napravili velike stvari.

OGLAS

Direktor Amfiteatra i osnivač festivala Mirza Begović je kazao da je sretan što je veliki broj građana prepoznao ono što rade s ovim festivalom te da je i ovogodišnji odziv sadržajima ustvari pokazatelj da kultura može i treba da živi.

OGLAS

Ovogodišnji Festival publici će ponuditi ukupno sedam predstava od kojih i gostovanje Rugantino Teatra Zagreb sa predstavom “Slučajni susret u sex shopu”, dvije filmske projekcije, plesno veče i veliki koncert grupe Divanhana u Gradskom parku Busovača.

OGLAS

Nakon skoro svih festivalskih događaja uslijedit će i glazbena zabava u festivalskom baru.

Druga noć Festivala kulture, bit će posvećena najmlađoj publici koja će uživati u plesnim zabavama, druženjima sa balondžijom i klaunom, ali i u sinhroniziranom crtiću na otvorenom.

Treći dan festivala kroz cjelodnevni omladinski teatarski program bit će obilježen Svjetski dan mladih, dok će četvrti dan festivala publika u Kaćunima uživati u projekciji na otvorenom igranog filma “Amanet”, najgledanijeg bh. filma u 2022. godini.

Četvrtu noć Festivala, publika će plesati uz plesni klub Shadows Zenica, ali i proći brzu, besplatnu školu plesa.

Petu noć na programu je hit komedija Rugantino Teatra Zagreb “Slučajni susret u sex shopu”, nakon koje je također planirana glazbena zabava uz Cover art.

Festival će zatvoriti koncert grupe Divanhana, 16. kolovoza na Dan Općine Busovača, koji će se održati u Gradskom parku Busovača od 20:30 sati.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM