viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS

Otvorena 13. likovna kolonija u Vitezu

Vrijeme objave: 18.08.21 @ 20:20
OGLAS

Večeras je galeriji “Ovnak” u Vitezu održana izložba slika i svečano otvorena XIII. likovna kolonija. Ovogodišnja izložba postavljena je u čast uvezenih prijatelja likovne kolonije, vrsnih slikara koji su ostavili nemjerljiv trag na kolonija koje su se održale u Vitezu, a riječ je o pokojnom Dubravku Mokroviću i pokojnom Tomislavu Peraziću.

Izložbu je prigodnim govorom otvorio Drago Kafadar, vlasnik poduzeća Ovnak i jedan od najzaslužnijih za organizaciju i održavanje XIII. likovne kolonije u Vitezu. Također, obratio se i fra Marko Kepić.

Izložbu su posjetili brojni crkveni velikodostojnici, gospodarstvenici, političari, umjetnici, te ostalu predstavnici društvenog zivota Središnje Bosne.

Za glazbeni dio bila je zaslužna obitelj Popović iz Nove Bile. Matea Popović predstavila se na violini uz pratnju profesorice Anite Laštro, dok je njezin brat Luka svirao na glasoviru. Njihov otac, Josip Popović svirao je glasovir za vrijeme razgledavanja postavljene izložbe i time atmosferu podigao na još jednu zavidniju razinu. 

Sudionici likovne kolonije slikaju u Etno selu Čardaci od 19. do 21.8.2021. godine.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM