viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 27.06.23 @ 22:06

,,Dani kosidbe Kupres 2023″ započeli su sinoć 26. lipnja 2023. godine u 18:00 sati u Hrvatskom domu Kupres izložbom narodnih nošnji bosanskohercegovačkih regija i susjednih država u organizaciji Hrvatskog doma Kupres i HKD Napredak iz Viteza. Inače, izložba malih lutaka u narodnim nošnjama su stalna postavka Etno galerije Napredak Vitez.

Na samom početku događaja nakon što su Ženski vokalni sastav  ,,Ivančice” izvele nekoliko glazbenih točaka, svim prisutnima obratio se načelnik općine Zdravko Mioč, a potom i Gordana Nakić, ministrica znanosti prosvjete kulture i športa Hercegbosanske županije.

OGLAS

Program se nastavio uz predstavljanje same izložbe nošnji bosanskohercegovačkih regija i susjednih država i to drugi put po redu, kao i rada podružnice HKD Napredak Vitez.

OGLAS

Ženski vokalni sastav HKD Napredak iz Viteza pod vodstvom profesorice Gordane Mišković također ee predstavio glazbenom izvedbom.

OGLAS

Prisutnima se obratio i Anto Zirdum, hrvatski književnik i kulturni aktivist koji je zanimljivim primjerima pokušao objasniti zašto je važno djecu osviještavati i poučavati o tradiciji i kulturi krajeva iz kojih dolaze. Viteški Napredak je poklonio domaćinima lutke u svojoj izvornoj nošnji.

Oglasi
LM