viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.11.23 @ 06:51

Jučer je u Vitezu, u organizaciji Matice hrvatske Vitez počela prva revija kratkog dokumentarnog filma Vitez.doc. Kako je ranije najavljeno bit će prikazano sedam filmova, prije svega autora iz Viteza, Srećka Stipovića, Branka Bošnjaka, Nisveta Hrustića, Željka Kocaja te gostiju Anele Križanac i Zdenka Jurilja.

Jučer su prikazana dva filma. Najprije je u punom amfiteatru Osnovne škole Vitez prikazan film Kuda idu mravi, a mnoštvo emocija izazvalo je prikazivanje dvadeset godina starog filma Sveta gora Kalvarija. Film je prikazan u Gradskoj galeriji, gdje su u uvodu posjetiteljima obratio predsjednik matičinog ogranka u Vitezu Željko Kocaj. Naglasio je kako Matica hrvatska ovom revijom želi podsjetiti na dokumentarne radove svojih starijih sugrađana te upoznati mlade sugrađane s njihovim radom. Također želja je mlade sugrađanke i sugrađane potaknuti na kvalitetniju video produkciju i razmjenu iskustava starijih i mlađih autora kao i gostiju s kojima će se publika imati prigodu upoznati. Isto tako, jednim kratkim filmom MH Vitez se želi prisjetiti pokojnog Krunoslava Heidlera, značajnog hrvatskog filmskog radnika rodom iz Viteza.

OGLAS

Revija se nastavlja noćas u kongresnoj dvorani hotela Centar u Vitezu prikazivanjem filma Anele Križanac Bit ćete mi svjedoci. Ova revija provodi se uz pomoć Federalnog ministarstva kulture i sporta.

OGLAS
Oglasi
LM