viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 15.12.23 @ 14:47

S otvorenjem petog izdanja Busovačkog kazališnog festivala (BuFEST), grad Busovača postao je središte kazališne umjetnosti. Festival je započeo u ponedjeljak, 11. prosinca, u holu Srednje škole “Busovača”, izvedbom hit komedije “Ko je lud”, koja je privukla više od stotinu gledatelja i dobila burne ovacije.

Festival je svečano otvorio predsjedatelj Općinskog vijeća Busovača, Marko Šantić, a pristunima riječi dobrodošlice uputio je projekt menađer udruge UZOR, Bojan Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duhovit pogled na društvene apsurdnosti
Predstava “Ko je lud”, u režiji Mirze Begovića, istražuje apsurdne aspekte birokracije i “ganjanja papira”, što je široko prepoznatljiv problem u regiji bivše Jugoslavije. Radnja prati lika koji se suočava s psihologom, a jednostavan zadatak postaje kompleksan ispit koji postavlja pitanje tko je zapravo lud. Ova komedija karaktera uspješno miješa humor s aktuelnim društvenim temama, dovodeći u pitanje granice ljudske banalnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvanredne glumačke izvedbe
Glavne uloge u predstavi maestralno tumače Adem Smailhodžić i Zlatan Školjić, čija su interpretacija i talent obogatili večer, obećavajući gledateljima nezaboravno iskustvo.

Više od predstave
BuFEST, koji je prvi put održan 2019. godine, plod je suradnje udruge UZOR i Gradskog kazališta mladih Vitez. U svojih četiri godine postojanja, festival je postao ključni dio kulturnog života Busovače, pružajući publici vrhunske kazališne sadržaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogat program festivala
Festival će, pored “Ko je lud”, predstaviti i druge kazališne skupine iz Bosne i Hercegovine, nudeći posjetiteljima bogat i inspirativan program. Sljedeća predstava zakazana je za ponedjeljak, 18. prosinca, također u holu Srednje škole “Busovača”, s početkom u 20 sati. Riječ je o hit komediji Indire Kučuk-Sorguč naziva “Ja, Bosanac”.

Podrška institucija
BuFEST je i ove godine dobio podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta te Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB.

BuFEST 2023. nije samo festival smijeha, već i platforma za duboke poruke koje će odjeknuti kod publike. Za rezervaciju mjesta kontaktirajte na broj 063/905-127 (Viber ili WhatsApp) i pripremite se za kazališno putovanje koje će obogatiti vaše prosinačke večeri.

Oglasi
LM