viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 25.10.23 @ 13:38

Treći roman Željka Gorete Rak duše, koji je izišao u nakladi HKD Napredak podružnica Vitez u HKD Napredak Zagreb predstavljen je sinoć pred brojnim gostima u Napretkovom domu u Vitezu.

Predgovor knjizi napisao je Ante Zelić, profesor psihologije i ekspert za posttraumatski sindrom. Knjiga svoje izvorište ima u Domovinskom ratu u BiH, preciznije u travničkom kraju. Rat ima mnoge posljedice a jedna, kod nas baš i ne zamijećena posljedica je teška  trauma desetogodišnjeg dječaka koji se uz pomoć psihijatra izliječi do svoje dvadeste godine, čak i završi studije, ali slike na TV probude njegovu traumu. I tada nastaje jedini preostali mehanizam za izlječenje, a to je otklanjanje uzroka traume – osveta,  a to autor naziva Rak duše.  

OGLAS

Knjiga je pisana tečno, dinamično čitljivo i uvjerljivo jer naprosto se u njoj vješto spajaju i prožimaju stvarni događaji s fikcionalnim i čine jednu zaokruženu cjelinu.  

OGLAS

O knjizi su govorili književnik Anto Zirdum i recenzent Ante Zelić, a u glazbenom dijelu su nastupili Viteški akordi i Napretkov  Ritter ethno orkestar, kratke ulomke  iz knjige pročitao je profesor Vatroslav Matić.

OGLAS

Pored brojnih, domaćini su posebno pozdravili dolazak konzulice Republike Hrvatske iz Orašja, Jadranku Modrić, generalnog konzula iz Banja Luke, Zorana Piličića te konzula iz Viteza, Peru Bilušića.  

Oglasi
LM