viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.01.23 @ 08:19

Promocija knjige o Liverpoolu ‘Nikada nećeš hodati sam‘ autorice Adrijane Prskalo okupila je u prigodno obilježjima tog kluba ukrašenom splitskom ‘The Flag Pubu‘ mnoštvo navijača kluba s Anfielda, a među njima je bilo i dosta poznatih lica. Promocija od održana 22.1., a sve uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je sufinancirao ove aktivnosti.

Došli su proslavljeni olimpijac Igor Boraska koji je ujedno bio i promotor knjige, trener košarkaša Splita Srđan Subotić, jedan od najboljih vaterpolista svih vremena Deni Lušić, bivši košarkaši iz slavnih dana Jugoplastike Mlađan Tudor i Zlatko Trška, Tomislav Borozan, Neven Cambj… Baš je Trška bio lokomotiva ovog okupljanja. Poslije promocije i prigodnog domjenka potom se skupno gledala i utakmica Liverpoola i Chelseaja.

OGLAS

Mlada i vrlo talentirana Anja Lončar podigla je atmosferu. Otpjevala je himnu Liverpoola „You`ll never walk alone“, ali i Hajdukovi „Zbog jedne ljubavi“ na posebno oduševljenje okupljenih. „Drago mi je da smo u ovolikom broju došli izraziti podršku Adrijani i što se po ovom vremenu uopće sa svojom ekipom uspjela probiti do Splita. Ja sam također fan Liverpoola, tamo još od školskih dana. A kada sam nakon profesionalne karijere negdje 2005.-2006. godine prvi put otišao na Anfield onda sam se još više zaljubio u klub i grad. Meni je Liverpool sličan Splitu po mnogo stvari, ne samo zbog toga što su Liverpool i Hajduk slični“ – povukao je paralelu Promotor knjige Igor Boraska.

OGLAS

Potom se okupljenima obratila Prskalo. Pričala je o knjizi, ali i svom životu, povezanosti sa Splitom. „Split je bio moje utočište, sigurna luka za vrijeme rata u mojoj domovini, moj drugi dom. Posebno hvala obitelji Šućur koji su mojoj obitelji i meni tada osigurali dom“ – istaknula je Prskalo, prisjećajući se na rubu suza tih dana, što je izazvalo spontani aplauz okupljenih. Potom je objasnila kako je došlo do toga da je „infišala“ u klub iz daleke Engleske.

OGLAS

„Moja ljubav, moja strast jeste moj Liverpool. Tata je za to kriv. S njim sam počela gledati utakmice. Onda sam se kao djevojčica od 10 godina zaljubila u nogometaša Michael Owena koji je igrao u Liverpoolu, pratila svaki njegov korak, a u međuvremenu nesvjesno počela upijati svaki detalj kluba Liverpoola, iščitavati o njegovoj bogatoj i burnoj povijesti, praćenom mnogobrojnim uspjesima, ali i stravičnim tragedijama. Onda sam susrela srodne duše i danas smo kao jedna obitelj“ – aludirala je Adrijana na službeni klub navijača Liverpoola u BiH.

„Na papir sam htjela prenijeti sve emocije koje sam osjetila prateći Liverpool. Dejan Lovren mi je napisao predgovor još dok je bio igrač Liverpoola“ – naglasila je. Knjiga govori o ljubavi prema klubu, ali i prijateljstvu, zajedništvu, snovima.

Oglasi
LM