viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.02.24 @ 09:17

Predstavljanje knjiga profesorice, pjesnikinje i romanospisateljice Sanje Babić Đulvat iz Viteza upriličeno je u Tomislavgradu, a u organizaciji HKD-a Napredak Tomislavgrad.

Predstavljeno je ukupno jedanaest knjiga ove više puta nagrađivane književnice, a o njezinim knjigama je govorila predsjednica HKD Napredak – ogranak Tomislavgrad Marija Pavković Baković. Istaknula je kako se poetika Sanje Babic Đulvat temelji na suptilnim filozofskim promišljanjima o egzistencijalnim pitanjima.

Oglas

U knjigama se prožimaju teme o odrastanju, ljubavi i ratu na iznimno zreo i stiliziran način. Takvim umjetničkim postupcima je književni zrelo izbjegnuta bilo kakva polarizacija, patos ili klišej. Djela se odlikuju i osobitom intertekstualnošću koja potiče i na potencijalna semiotička promišljanja o djelu – kazala je Pavković Baković.

Književnica Sanja Babić Đulvat autorica je knjiga: ”Oko rta Dobre Nade” (pjesme, 1998.), ”Travnički nocturno” (roman, 2000.), ”Vjetroslav, vilenjak dobrog srca” (dječji roman, 2006.), ”Nisam ja mamina maza” (zbirka za djecu, 2007.), ”Koji držiš brdo na svom prstu” (roman, 2010.), ”Kako me spasio Werther” (roman, 2015.), ”Crni vrh” (elegija 2018.) ”Devet malih vrabaca” pjesme i priče za djecu 2020, “Tončijev san” (slikovnica, 2001.), “Ljubav nije samo riječ” (pjesme, 2003.), “U Zen šumi” (slikovnica, 2016.), “Johnny B.” (roman, 2022.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM