viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.10.23 @ 08:24

U Maloj dvorani Lisinski održana je Glavna skupština Matice hrvatske na kojoj je sudjelovalo 148 zastupnika s pravom glasa iz svih ogranaka Matice hrvatske, među kojima je bio i jedan izaslanik iz Viteza, Željko Kocaj, predsjednik ogranka Vitez.

Uz zastupnike sudjelovali su gosti – ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić, izaslanik zagrebačkog nadbiskupa Željko Tanjić, Dario Magdić, zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonka Milasa, Darko Majstorović i Davor Posilović, predsjednik i zamjenik predsjednika Strukovne udruge kriminalista.

OGLAS

U umjetničkom dijelu programa nastupile su Zrinka Posavec uz pratnju Ambrozija Puškarića na gitari te kantautorica i glumica Elis Lovric. Najviše odličje Matice hrvatske Janko Drašković dodijeljeno je Josipu Muselimoviću, Nives Opačić i Stjepanu Sučiću dok je nagrada Zaslužnik Matice hrvatske dodijeljena članovima Radne skupine za izradu Zakona o hrvatskom jeziku: Stjepanu Damjanoviću, Mariju Grčeviću (voditelj Radne skupine), Augustu Kovačecu, Mislavu Ježiću i Tomislavu Stojanovu. Na Glavnoj skupštini Matice hrvatske dodijeljeno je i sedamnaest zlatnih i dvanaest srebrnih povelja te Nagrada Matice hrvatske Ivan Kukuljević Sakcinski za najbolje djelo objavljeno u ograncima. Ove je godine Kukuljević pripao OMH u Petrinji za knjigu Darije Alujević Mila Wod – Prva hrvatska kiparica.

OGLAS
Oglasi
LM