viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 25.08.23 @ 13:54
OGLAS

Jubilarni 15. Dani kazališta “Vitez 2023”, u organizaciji Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez službeno će započeti, u nedjelju, 27. kolovoza u 20 sati, premijerom predstave “Paklene strune”. 

Publika će na ovogodišnjim kazališnim danima u Vitezu imati priliku pogledati 15 predstava, među kojima je 5 profesionalnih produkcija, a i većina ostalih predstava spada u sam vrh kazališnog amaterizma u zemljama okruženja. Ovo je zasigurno najbrojnija i najposjećenija kazališna smotra u Središnjoj Bosni, a vjerojatno i među nekoliko najkvalitetnijih u BiH. Nastupit će kazališne skupine iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Njemačke. 

OGLAS

„Ove godine smo pripremili iznimno bogat repertoar, a želja nam je bila prikazati 15 predstava za 15 godina našeg festivala. Sigurni smo da će publika uživati u sjajnom programu, a svakako ćemo učiniti i sve što je u našoj mogućnosti da se ugodno osjećaju i naši dragi prijatelji koji će nastupiti u Vitezu. Službeni početak je već u nedjelju, predstavom Paklene strune, a ovim putem pozivam sve ljubitelje kazališne umjetnosti da dođu i pogledaju sjajnu predstavu koju smo napravili s našim prijateljima iz DIS teatra“, kazao je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez. 

OGLAS

“Paklene strune” je koprodukcija Gradskog kazališta mladih iz Viteza i DIS teatra iz Banjaluke, koja hrabro istražuje granice ljudske i umjetničke izražajnosti. 

OGLAS

Ova suvremena predstava, autora i redatelja Ognjena Bogdanovića, potpuno je nesvakidašnje i inovativno scensko iskustvo. Ognjen Bogdanović svojim maštovitim pristupom i eksperimentalnim stilom uspijeva ispričati priču o potrazi za istinom i razumijevanju ljudskih granica. Njegov tekst neobično prepliće fantastične elemente s realističnim aspektima stvarnosti, stvarajući atmosferu koja publici dozvoljava istraživanje različitih emocionalnih i intelektualnih slojeva. Kroz ovu igru prepoznavanja i suprotnosti, Bogdanović postavlja pitanja o suštini ljudskog postojanja i naše sposobnosti da premostimo unutarnje i vanjske prepreke. 

Mladi glumci Sunčica Strukar i Marko Mirković zasjali su na pozornici u ulogama koje zahtijevaju njihovu punu predanost i autentičnost. Njihova sinergija i međusobno razumijevanje doprinose stvaranju iznimno uvjerljivih i složenih likova… Tehnička podrška predstavi je Anja Banjac, a izvršni producenti su Ivan Sajević i Novica Bogdanović. 

Ova koprodukcija donijela je posebnu kreativnost i snagu da mladi stvaratelji iznesu umjetničke vizije, eksperimente i nekonvencionalne ideje te omogućava da predstava ”Paklene strune” bude prepoznata kao jedno od najinovativnijih kazališnih djela u suvremenom vremenu… 

Predstava će se premijerno odigrati u Kazališnoj dvorani Vitez, u nedjelju 27. 8. s početkom u 20,00 sati. 

Generalni pokrovitelj 15. Dana kazališta „Vitez 2023“ je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna i ministar Bojan Domić, a partner festivala je ALF BiH. 

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM