viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.02.23 @ 20:54

Danas, 21. veljače 2023. godine viteškim ulicama prošetala je pokladna povorka u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva ,,Napredak” Podružnica Vitez, a uz potporu Općine Vitez, Dječjeg vrtića ,,Vitez”, Dječjeg vrtića sv. Josip, osnovnih škola Vitez, Dubravica i Bila te uz potporu brojnih drugih pojedinaca.

Ove godine, sunce, lijepo i ugodno vrijeme, izmamilo je mnoge stanovnike, koji su na trenutke uživali u svojim neobičnim i kreativnim maskama. Polusatna pokladna povorka, koju je formiralo oko 1000 sudionika, plijenila je pozornost onih koji su danas ostali nenamaskirani i na terasama lokalnih kafića oduševljeno pratili kreacije inovativnih maškara.

OGLAS

Nakon pokladne povorke, maškare su preuzele ključ grada i ponosno zavladali Vitezom. Uslijedio je kulturno- zabavni program u kojemu su sudjelovale mažoretkinje iz Busovače, osnovne škole Vitez, Dubravica i Bila, Dječji vrtić ,,Vitez”, Napretkov dječji zbor, kao i Napretkov tamburaški sastav. Učiteljica Osnovne škole ,,Vitez” je sa svojim učenicima izradila kostime, a tema su bile papige, trud se isplatio, jer je učiteljica dobila nagradu za, kreativnost, trud i toliko zalaganje, ali ono što se posebno navodi iz organizacijskog odbora, čestitaju svim prosvjetnim djelatnicima i odgajateljicama iz vrtića, koje su vrijedno radile na izradi kostima.
Na kraju službenog programa maškare su osudile fašnik u obliku rata u Ukrajini, zemljotresa, inflacije i svih drugih nedaća u svijetu. Poželjele su da do narednih maškara zlo u svijetu nestane.

OGLAS
Oglasi
LM