Zrak u vitezu
OGLAS
//
Zagreb
Vrijeme objave: 18.10.24 @ 12:12
OGLAS

Napretkov kulturni centar u Zagrebu pozvao je ranije na predstavljanje knjige ,,Posthaaška priča“, autora Zorana Kupreškića u izdanju HKD Napredak – Podružnice Vitez.

OGLAS

Najava predstavljanja knjige na jedan poseban način bila je upriličena jutros u poznatoj emisiji Dobro jutro na HRT 1 kada su svi gledatelji od 8:15 sati ujutru uživo mogli gledati i slušati autora ove knjige Zorana Kupreškića, kao i Kupreškićevu odvjetnicu Jadranku Sloković. Zoran je govorio o knjizi, o memoarskom izdanju nakon Haške priče, govorio je o motivima za pisanje knjige, zašto je izišla baš sada. S posebnom snagom je govorio o tim danima u Haagu, o optužnici, o nevinosti koja im je i davala snagu dok su boravili u zatvoru. Svakako, u ovoj knjizi on je i javno odgovorio na mnogobrojna pitanja koja je dobivao od mnogih ljudi među kojima su se najviše javljali studenti prava, profesori prava, novinari i razni znatiželjnici. Svakome je osobno odgovorio i uvijek je te znatiželjnike upućivao na knjigu Haška priča. No, Haška priča je davno rasprodana, a u međuvremenu je prošlo dvadesetak godina života, svakako prožetoga posthaškom zavrzlamom kakvu samo život može prirediti. O činjenicama manje poznatim široj javnosti i nekim „vrućim temama“ moći će se saznati večeras iz prve ruke od autora ove knjige, što je u emisiji Dobro jutro Hrvatska još jednom ponovio.

Podsjetimo, predstavljanje će biti održano danas, 18. listopada 2024. godine u dvorani HKD Napredak – Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1/I, s početkom u 19:00 sati. Na ovom predstavljanju, uz autora Zorana Kupreškića, o knjizi će govoriti i njegov brat Mirjan Kupreškić, odvjetnica Jadranka Sloković iz Zagreba te književnik Anto Zirdum. U glazbenom dijelu nastupit će Riter ethno orkestar HKD Napredak Vitez, s autorskim skladbama profesorica Gordane Mišković i Ljiljane Marić.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM