spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slabi snijeg
0.5 ° C
0.5 °
0.5 °
89 %
2.3kmh
100 %
Pet
-0 °
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
4 °
Uto
2 °

Ako želite ojačati imunitet, obratite pažnju na tri noviteta

- Oglasi -

Najdragocjenija stvar koju čovjek ima je njegovo zdravlje. Pravilna prehrana igra bitnu ulogu u pravilnom funkcioniranju našeg imunološkog sustava. O prevenciji bolesti i pravilnom radu imuniteta, čovjek bi trebao voditi računa na svakodnevnoj bazi – vodeći zdravi način života. Održavanje normalne tjelesne mase, uravnotežena i kvalitetna prehrana, dovoljan unos tekućine, tjelesna aktivnost, san, opuštanje i meditacija…sve nam to pomaže da svoj organizam dovedemo u balans i pomognemo mu da se bori protiv infekcija, kroničnih bolesti itd. Dakle, smjernice o prehrani za borbu protiv infekcija i adekvatno funkcioniranje imuniteta ne razlikuju se značajno od onih za općenitu pravilnu prehranu. Nijedna namirnica sama po sebi nema čarobnog učinka u zaštiti od infekcija kao niti dodaci prehrani. Kada govorimo o prevenciji bolesti izazvanoj koronavirusom potrebno je poštivati mjere, a zdravim stilom života omogućavamo našem imunološkom sustavu da pravilno funkcionira.

ŠTO KORISTITI ZA JAČANJE IMUNITETA? Osim uobičajenih namirnica punih vitamina i minerala, pomoći vam mogu i 3 noviteta za jačanje imuniteta pa na njih obratite pažnju

1. EHINACEJA Ehinaceja je moćna biljka s ljekovitim svojstvima. Uporaba ehinaceje preporučuje se kod poboljšanja imunološkog sustava te kao pomoć u borbi protiv infekcija. Ehinaceja je relativno dobro proučena ljekovita biljka koju svakako ima puno potencijala. Ima snažno imunomodulacijsko djelovanje te smanjuje upalu, a pokazuje i antioksidativne, protuupalne, antibakterijske i antifungalne učinke. Ehinaceja se može uzimati preventivno, ali i kod prehlada, viroza i gripe. S ehinacejom treba biti oprezan ako osoba boluje od autoimunih bolesti.

2. ASTRAGALUS Astragalus je biljka koja se stoljećima koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini. Ima mnoge navodne zdravstvene dobrobiti, uključujući podršku imunitetu, odgađanje starenja i protuupalno djelovanje. Vjeruje se da astragalus utječe na odgađanje procesa povezanih sa starenjem i koristi se za liječenje raznih bolesti, poput umora, alergija i prehlade. Također se koristi kod bolesti srca, dijabetesa i drugih stanja.Astragalus sadrži korisne biljne spojeve koji mogu aktivirati naš imunološki sustav.Neki dokazi pokazuju da astragalus može povećati proizvodnju bijelih krvnih stanica u tijelu, stanica našeg imunološkog sustava odgovornih za borbu protiv bolesti i infekcija.Astragalus pokazuje potencijalno djelovanje kod borbe protiv infekcija izazvanih bakterijama i virusima, alergija, astmi, prehlada…  

3. LAKTOFERIN U posljednje vrijeme, kada govorimo o imunitetu, svjetla reflektora uperena su u laktoferin koji je relativna novost u pogledu utjecaja na imunitet čovjeka. Premda laktoferin proizvodi samo naše tijelo, kao sekreciju egzokrinih žlijezda (poput majčinog mlijeka ili suza), može se uzeti i kao suplement, gdje tada djeluje kao nutraceutik ili funkcionalan hrana. Laktoferin je protein koji služi u transportu željeza i pripada grupi transferina, a najbogatiji izvor laktoferina je kolostrum. Laktoferin djeluje pozitivno na naš imunološki sustav te se pokazao kao jedan od ključnih elemenata u borbi protiv prekomjerne upale i izravnoj imunološkoj funkciji domaćina za zaštitu od virusa i bakterija. Laktoferin služi kao prirodni regulator obrane domaćina. To je jedan od prvih čimbenika koji oslobađaju neutrofili pri susretu s patogenima. Laktoferin ima središnju ulogu u imunitetu domaćina.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.