spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Hladna ili voda sobne temperature – kakvu je bolje piti?

- Oglasi -

Konzumacija dovoljne količine vode neophodna je za opstanak svih bića, a što je bolje za zdravlje – hladna ili voda sobne temperature, otkrivamo u nastavku.

Najmanje osam čaša vode dnevno

Stručnjaci preporučuju piti najmanje osam čaša vode dnevno, a ponekad se povede rasprava je li bolje piti hladnu vodu ili onu sobne temperature. Hladnom vodom smatra se ona čija je temperatura između 0 i 3 Celzijeva stupnja. Što se tiče vode sobne temperature, ona se obično kreće između 20 i 25 Celzijevih stupnjeva. Ne postoji velika ili znanstveno dokazana prednost odabira vode sobne temperature, ali iz nekog razloga u mnogim se kulturama smatra dobrim ponekad piti toplu vodu.

Topla voda na prazan želudac dobra za probavu

Na primjer, ajurvedska medicina predlaže pijenje tople vode, posebno ujutro i na prazan želudac, jer se smatra da je dobra za probavni trakt. Naravno, ponekad našem tijelu treba hladna voda, na primjer, u vrućim ljetnim danima. Također, stručnjaci savjetuju da sat ili dva prije obroka popijete čašu tople vode.

Prije obroka popijte čašu tople vode

U studiji objavljenoj u Journal of the International Society of Sports Nutrition, sportaši koji su nakon treninga pili hladnu vodu u prosjeku su imali nižu tjelesnu temperaturu pa su uspjeli odgoditi porast temperature tijekom vježbanja. Ako planirate trčati tijekom vrućih ljetnih dana, onda je hladna voda bolji izbor, kažu stručnjaci. Bez obzira na vaše preferencije – hladnu ili vodu sobne temperature – važno je redovno i svakodnevno piti vodu, a što se tiče njene temperature, odaberite onu koja će vas potaknuti da je ponovo pijete, piše Ljepota&Zdravlje.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.