spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Koliko smo dugo zarazni kada imamo prehladu? Evo što kažu liječnici

- Oglasi -

Prehlada je zapravo prilično uobičajena, a odrasli se u prosjeku prehlade dva do tri puta godišnje, donosi Women’s Health. Međutim, mnogi ljudi još uvijek ne znaju točan odgovor na pitanje koliko su zapravo dugo zarazni kada se prehlade.

- Oglasi -

“Obična prehlada je virusna infekcija gornjih dišnih putova koju može uzrokovati niz različitih virusa”, kaže liječnica obiteljske medicine Amy Zack. S obzirom na to da su prehlade virusne, jedini način za liječenje obične prehlade je da puno odmaramo, ostanemo hidrirani i jedemo hranu koja podržava zdravlje imunološkog sustava, prenosi Index.hr

Liječnica također naglašava kako antibiotici ne liječe običnu prehladu.

- Oglasi -

”U slučaju da se razbolite, mogli biste razviti sljedeće simptome – grlobolju, curenje iz nosa, blagi kašalj, kihanje, slabost, gubitak apetita i bolove u tijelu”, dodaje liječnica i specijalistica za zarazne bolesti Patricia Couto. Kada je riječ o trajanju zaraze, odgovor bi vas mogao iznenaditi.

”Svatko s prehladom može biti zarazan dok ima simptome, a to razdoblje u većini slučajeva iznosi jedan ili dva tjedna. Isto tako, istraživanja nam pokazuju kako je najbolje pričekati najmanje 72 sata od prestanka simptoma prije odlaska među ljude jer biste ih u protivnome vrlo lako mogli zaraziti”, dodaje Zack.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.