spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
5.2 ° C
5.2 °
5.2 °
89 %
2kmh
100 %
Sub
5 °
Ned
5 °
Pon
7 °
Uto
6 °
Sri
4 °

Bolnica Travnik raspisala natječaj za prijam u radni odnos

- Oglasi -
- Oglasi -

Javna ustanova Bolnica Travnik raspisala je natječaj za prijam u radni odnos.

Na osnovu odobrenog Plana specijalizacija i subspecijalizacija zdravstvenih radnika za 2021. godinu od strane Federalnog ministarstva zdravstva broj:02-33-7755/21 od 30.12.2021. godine i dopunama (02-33-5698/22 od 19.9.2022. godine), a u skladu s odredbama Pravilnika o specijalizacijama i subspecijalizacijama zdravstvenih radnika i zdravstvenih suradnika (Službene novine Federacije BiH broj:75/20), ravnatelj javne ustanove Bolnica Travnik, raspisuje:

- Oglasi -

NATJEČAJ ZA DODJELU SPECIJALIZACIJA:

- Oglasi -

1. Transfuzijska medicina 1 specijalizacija

2. Patologija 1 specijalizacija

3. Urologija 1 specijalizacija

Kandidati treba da ispunjava slijedeće uvjete: a) državljanstvo BiH; b) završen medicinski fakultet; c) položen stručni ispit; d) najmanje jedna godina radnog iskustva nakon položenog stručnog ispita; e) poznavanje jednog stranog jezika; f ) važeća licenca za samostalan rad. Kandidati su dužani dostaviti sljedeće dokaze: 1. Prijava na natječaj sa širom biografijom s naznakom za koju specijalizaciju se kandidira odnosno naznačiti prioritete za kandidiranje željenih specijalizacija. 2. Uvjerenje o državljanstvu ne starijem od šest mjeseci 3. Ovjerenu kopiju diplome o završenom Medicinskom fakultetu. 4.Ovjerenu kopiju uvjerenja o položenom stručnom ispitu. 5. Ovjerenu kopiju potvrde o položenim ispitima sa ocjenama, o prosjeku ocjena tokom fakulteta, te dužina trajanja studiranja. 6. Ovjerenu kopiju potvrde o poznavanju jednog stranog jezika. 7. Ovjerenu kopiju nagrada za vrijeme studiranja. 8. Ovjerenu kopiju licence za samostalan rad. 9.Potvrda o radnom iskustvu od najmanje jedne godine nakon položenog stručnog ispita.

Sa kandidatima koji ispunjavaju uvjete iz natječaja vršit će se bodovanje i intervju u skladu sa odredbama Pravilnika o kriterijima za prijam specijalizanata. Kandidati će blagovremeno biti upoznati o terminu održavanja intervjua. Kandidatima kojima se dodjeli specijalizacija istovremeno će se vršiti i prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme u JU Bolnica Travnik. Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Oslobođenje“, a isti će biti objavljen na web stranici JU Bolnica Travnik. Prijave sa dokazima o ispunjavanju uvjeta natječaja dostavljaju se na adresu: Javna ustanova Bolnica Travnik, sa naznaku za “Komisija za izbor specijalizanata“ Kalibunar bb.Travnik. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.