spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
31.4 ° C
31.4 °
31.4 °
31 %
2.3kmh
1 %
Sri
31 °
Čet
35 °
Pet
35 °
Sub
24 °
Ned
20 °

Ministarstvo obrane BiH sutra objavljuje javni oglas za prijam 500 kandidata u Oružane snage BiH

- Oglasi -
- Oglasi -

Ministarstvo obrane BiH će sutra, 25. ožujka 2022. godine objaviti Javni oglas za prijam 500 djevojaka i mladića u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH, sa rokom prijave 30 dana od dana objavljivanja na službenoj web-stranici Ministarstava obrane BiH, što će ovoj populaciji osigurati stalan i siguran posao, profesionalnu karijeru i mogućnost napredovanja u Oružanim snagama BiH.
Radi se o formacijskim mjestima u Oružanim snagama BiH koja se popunjavaju kandidatima iz reda sva tri naroda u BiH, kao i iz reda ostalih.

Pruža mogućnost
Ministarstvo obrane BiH, na ovaj način pruža mogućnost i pogodnost mladićima i djevojkama u BiH, koji ispunjavaju uvjete i budu izabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju izazovan posao sa sigurnom plaćom i mogućnost kontinuiranog profesionalnog razvoja i napredovanja u karijeri u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.
Na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu III i IV stupnja, da nisu mlađi od 18 godina, niti stariji od 27 godina i da ispunjavaju uslove konkursa raspisanog za određeno formacijsko mjesto. Prijemom naših djevojaka i mladića u Oružane snage BiH, Ministarstvo obrane BiH osigurava ostanak mladih ljudi u našoj zemlji ublažavajući na taj način sve prisutniji trend odliva potrebnih kadrova iz svih struktura našeg društva. Na taj način doprinosimo jačanju obrambenog sustava Bosne i Hercegovine i jačanje kapaciteta OS BiH.
Potrebne informacije i obrasce za prijavu kandidati će moći preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH (www.mod.gov.ba) ili osobno dobiti od centara za regrutiranje i tranziciju osobno i informirati se putem sljedećih telefona:
a) Centar za regrutiranje i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437;
b) Centar za regrutiranje i tranziciju Banja Luka, tel. 051/335-886;
c) Centar za regrutiranje i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084 i
d) Centar za regrutiranje i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954
Testiranja kandidata
Testiranja kandidata će se obaviti u centrima za regrutiranje u: Sarajevu – vojarna „Rajlovac“, Banjoj Luci – vojarna „Kozara“, Čapljini – vojarna „Božan Šimović“ i Tuzli – vojna baza „Aerodrom Dubrave“.
Nakon završenih testiranja, Povjerenstvo za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim kandidatima i nakon završenog intervjua izvršiti izbor i predložiti ministru obrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku. Kandidati, koji uspješno završe osnovnu vojničku obuku, primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja budu izabrani u procesu prijema.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.