Vitez
isprekidani oblaci
10 ° C
10 °
10 °
100 %
1kmh
75 %
Čet
10 °
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
19 °
Pon
20 °

Vitez: Edukativni centar “G code“ jedini na području ŽSB pruža edukaciju iz CNC tehnologija

Edukativni centar “G code” za edukaciju u pogledu CNC tehnologija nalazi se u Vitezu, a jedini je na području ŽSB.

Edukativni centar G code Vitez osnovan je s ciljem pružanja usluga stručnog osposobljavanja i edukacije odraslih u pogledu CNC tehnologija. U svom dvogodišnjem radu kojeg prati isključivo praktična obuka za rad na CNC mašinama uspješno su obučili veliki broj kandidata za kvalitetan rad na CNC mašini od izrade CNC programa u jednom od najsavremenijih CAD/CAM softvera – Catia V5 do opsluživanja CNC mašine odnosno operativnog dijela i izrade konačnog proizvoda.

Njihovi polaznici osim iz ŽSB dolaze i iz raznih drugih dijelova BIH – Zenice, Banovića, Tuzle, Sarajeva Livna, Čapljine, a mnogi od njih su već našli svoje mjesto u dobrostojećim firmama u Vitezu, Travniku, Bugojnu, Busovači, Kiseljaku, Varešu dok su neki također otisli i van granica BiH – Slovenija, Hrvatska i Njemačka.

Jedinstvenost ove obuke ogleda se u tome da se radi i programiranje i operativni dio, odnosno opsluživanje CNC mašine gdje svaki polaznik kursa praktično radi na CNC mašini gdje od tehničkog crteža dođe do gotovog proizvoda tako što sam napravi program za isti odnosno generira G code, te učita u softver mašine i poduzima dalje radnje na samoj mašini kako bi izradio konkretan proizvod. Oponašajući industrijske uvjete proizvodnje polaznici provode 50 sati direktnog rada na mašini, što im je ujedno dobro iskustvo kako bi se zaposlili u odgovarajuće firme. Fokus na rad u malim grupama – do 5 polaznika je također prednost jer svaki polaznik ima pristup CNC mašini što je i uvjet da se nauči raditi na istoj.

Rukovoditelj obuke je diplomirani ing. mašinstva i profesor u mješovitoj srednjoj tehničkoj školi „Travnik“ Erdin Kajmak s višegodišnjim iskustvom u predavanju i praktičnom radu vezanom za CNC tehnologije i CAD/ CAM načine programiranja.

Profesor Kajmak ističe jos jedan poslovni uspjeh Edukativnog centra G code, a to je uspješna suradnja s firmom RZG Bosna Metal d.o.o Kaonik, Busovača gdje se vršila obuka nekoliko njihovih radnika za rad na CNC mašinama.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za novi ciklus obuke koji počinje u mjesecu listopadu, a kontaktirati ih možete na broj: 060/312-2134 (i putem vibera) ili posjetite njihovu fb stranicu Edukativni centar “G code“ kako bi imali više detalja o njihovom radu. Također, poziv je upućen i firmama zainteresiranim da dodatno obuče svoj već postojeći kadar u pogledu CNC tehnologija.

NAJNOVIJE OBJAVE

Oglas za prodaju kuće u Vitezu

U Vitezu, na adresi Ilije Petrovića na prodaju je obiteljska kuća s pripadajućim zemljištem. Kuća je odmah useljiva, a...

Ministarstvo obrane BiH raspisalo natječaj za prijam kandidata u djelatnu vojnu službu u činu časnika

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine, 13. listopada 2020. godine objavilo je javni natječaj za prijam kandidata u djelatnu vojnu službu u početnom...

PRILIKA ZA POSAO: JP HT Mostar (Eronet) objavljuje oglas za prijam djelatnika u Vitezu

Javno poduzeće Hrvatske telekomunikacije Mostar (HT Eronet) objavilo je javni oglas za prijam djelatnika za rad na poziciji prodavač/prodavačica, a oglas u...

Raspisan natječaj za izbor direktora PD Vlašić doo Vitez

U dnevnom tisku objavljen je javni natječaj za izbor direktora PD "Vlašić" d.o.o. Vitez na mandatno razdoblje u trajanju od četiri godine,...
- Advertisment -
error: Sadržaj je zaštićen.