Donosimo vam nekoliko ideja koje će vam olakšati život u kuhinji.
Kako biste najbrže ogulili češnjak, uzmite cijeli češnjak i samo ga dnom dlana stisnite o tvrdu površinu da ga razlomite na češnjeve. Segmente stavite u staklenku, zatvorite s poklopcem i žustro tresite. Tresite oko minutu, primjetit ćete kada se sve ljuskice i opne odvoje od češnjeva i gotovo!

Kako biste spriječili klijanje krompira u posudu u kojoj ga držite stavite jabuku. Također nemojte ga stavljati u blizini luka. Držite ga na suhom i tamnom mjestu.

Plastičnom folijom omaotajte vrh banana kako bi trajale tri do pet dana dulje.

Kako biste rashladiti bijelo vino bez da ga razvodnite kockama leda. Jednostavno zamrznite bijelo grožđe. Bobe su pune vode koja će se zamrnuti i rashladiti vino u čaši, a otapanjem neće razvodniti vaše omiljeno vino. Uz to izgleda vrlo atraktivno u čaši! Ovo možete napraviti i sa drugim voćem, ali grožđe ipak ima najviše smisla u čaši vina. U koktele možete staviti borovnice, ribizl, kupine, itd.

Najjednostavnije ogulite krumpir tako što ga nećete guliti prije kuhanja. Prije nego stavite krumpir u hladnu vodu u kojoj ćete ga kuhati, operite ga i koristeći oštar nož zarežite samo koru krumpira radijalno. Kora će se s krumpira nakon kuhanja (i nakon hlađenja, čuvajte prste!) svući kao kapica i gotovo.
