Kako bolje proslavitit svjetski dan cheesecake nego tako da pripremite jedan?
Već nekoliko godina torta od sira jako je popularna. Mnogi su klasičnu verziju s krem sirom i vrhnjem malo unaprijedili, pa sada tako postoje recepti s Oreo keksom, karamelom, malinama… Mi danas donosimo jedan pravi ljetni recept za koji ne treba puno vremena pripreme, a rashladit će vas u trenu.
Sastojci Za koru:
300g mljevenog keksa
125g maslaca
100ml mlijeka
Za kremu:
250g šlaga
250ml mlijeka
450g krem sira
150g šećera u prahu
100g kokosovog brašna
100g bijele čokolade
Za glazuru:
100g bijele čokolade
2 velike žlice mlijeka
Priprema:
Umutiti maslac, dodati keks i mlijeko i izmiješati. Staviti u posudu za pečenje i pritisnuti prstima na dno kako biste dobili ravnu i tanku podlogu. U jednoj zdjeli umutiti šlag s mlijekom, a u drugoj krem sir sa šećerom u prahu. Na kraju te dvije smjese pomiješajte zajedno.
Zatim im dodajte kokosovo brašno i bijelu čokoladu koju ste prethodno otopili. Na podlogu izlijte kremu, stavite u hladnjak dok se ne stisne i dobro ne ohladi. Istopite bijelu čokoladu s dvije žlice mlijeka i prelijte preko kreme. Vratite još kratko u hladnjak dok se glazura ne stisne. Ukrasite po želji voćem.