spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Izdanje maraka HP Mostar „EUROPA 2023. – Mir, najveća vrijednost čovječanstva“

- Oglasi -

Hrvatska pošta (HP) Mostar tiskala je dvije prigodne poštanske marke u izdanju EUROPA 2023. Svake godine ovo izdanje ima zajedničku teme za sve pošte, članice PostEuropa, a u 2023. naziv teme je „Mir – najveća vrijednost čovječanstva“.           

- Oglasi -

Posebnost je u 2023. što smo uz naš motiv tiskali i pobjednički motiv koji je izabran na natjecanju koje je organizirao PostEurop. Ovu marku dizajnirale su Linda Bos i Run Egilsdottir (A Designers Collective), prikazuje novi znak koji predstavlja mir na temelju europskog, stoljećima starog vizualnog motiva čvora, simbola beskrajnog jedinstva, prijateljstva i ljubavi. Inspiriran je simbolom keltskog ljubavnog čvora s isprepletenim srcima. Ruke s isprepletenim prstima prenose poruku međusobnog poštovanja, a boje ilustriraju sve nacije svijeta.

Druga marka rad je autora Marina Muse, prikazuje bijelu golubicu koja nosi maslinovu grančicu i simbolizira mir kao najveću vrijednost čovječanstva. Nebo u tijelu golubice simbolizira da smo pod nebom svi jedno. A golubica donosi mir i blagostanje svim ljudima. Budući da je jedna od najlakše ukrotivih ptica, bijela golubica simbol je mira, nevinosti i ljubavi. Maslinova grančica u njenom kljunu predstavlja ispunjenje i nadu nakon mračnih vremena. Golubica nosi poruku harmonije i ukazuje da ratovi i sukobi nikad nisu rješenje.

- Oglasi -

Prvi dan izdanja je 9. svibnja 2023. godine. Izdanje se, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, može kupiti jednostavno i online preko web shopa www.epostshop.ba

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.