spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.1 ° C
4.1 °
4.1 °
99 %
0.4kmh
100 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
9 °
Pon
13 °
Uto
13 °

Jedan od najpoznatijih hrvatskih kuhara stiže u Središnju Bosnu

- Oglasi -
- Oglasi -

“Ljubitelji vrhunskih i nesvakidašnjih specijaliteta uskoro će moći uživati u večeri koju će u našem restoranu spremati jedno od najpoznatijih lica kulinarske scene Ivan Pažanin. Što ćemo kuhati i kada, saznati ćete uskoro. Stay tuned”, naveli su iz restorana Sunce, jednog od omiljenih ugostiteljskih objekata u srednjoj Bosni.

Ivan Pažanin je pohađao Ugostiteljsku školu u Splitu, a kako je još kao dijete bio zaljubljen u kuhanje, već je na početku školovanja napravio veliki korak prema budućoj karijeri profesionalnog kuhara radeći u prestižnom splitskom restoranu.

- Oglasi -

Ivan je karijeru kuhara gradio poput većine drugih kuhara prošavši sve poslove u kuhinji, pa je tako prao posuđe, čistio je i rezao povrće, nakon čega je počeo kuhati za vjenčanja da bi potom počeo raditi kao chef.Prvi ozbiljniji restoran gdje je počeo samostalno raditi bio je “Luxor” restoran u kojem je naslijedio Špiru Pavića. Poslije Luxora radio je u restoranu ACI-jeve marine u restoranu “Griblja” surađujući s Bracom Sanjinom.Imao je samo 18 godina kada je otišao raditi na ledolomcu u vodama Antarktike pa je tako nastavio obiteljsku tradiciju, da kuha i plovi. Posao na ledolomcu imao je kritične situacije kada su valovi udarali sa svih strana, a jedino što je on mogao s ostalim članovima kuhinje, sjediti na podu i pripremati sendviče. Na brodu je radio svaki dana po 15 sati i tako sedam mjeseci nakon čega se vratio kući gdje je bio samo petnaestak dana.Uslijedio je posao na jahti u Monte Carlu, a kada je osjetio da mu nedostaje čvrsto tlo kao i rad u restoranu odlučio se vratiti u restoran na Hvaru “Passarola” gdje je kuhao za slavne osobe.U 22-oj godini postao je chef. Za to razdoblje ističe kako mu je bilo kao neka vrsta triježnjenja. Naime, s obzirom na to da se nije kompletno izgradio kao ličnost, nije mogao niti dobro obavljati taj posao. Nakon toga, krenuo je ispočetka.Dok je kuhao za tim “Red Bulla” morao je raditi na jahti u maloj kuhinji. Iako je pripremanje hrane u takvim uvjetima bilo skoro pa nemoguće jer nije bilo vanjskog cateringa nego je sve bilo na Ivanu i njegovom timu, gosti su uvijek bili zadovoljni, a među njima je bila i princeza od Monaka.Nakon nekoliko godina rada u inozemstvu i kuhajući za brojne slavne ličnosti Ivan je ostvario svoj san i postao šef kuhinje u restoranu “Don Dino” spremajući vrhunska jela.Ivan je u javnosti postao poznat po sudjelovanju u kulinarskom showu “Tri, dva, jedan – kuhaj” u kojem je odlučio podijeliti svoje znanje pokazavši još jednom zašto ga mnogi smatraju jednom od najboljih kuhara. U spomenutom showu sudjelovao je od samih početaka, a propustio je šestu sezonu. U listopadu 2019. godine na malim ekranima se pojavio kao član žirija u sedmoj sezoni popularnog televizijskog showa.Iako je 2020. godine snimanje osme sezone “Tri, dva, jedan – kuhaj” zbog situacije s koronavirusom odgođeno za listopad, a na malim ekranima prikazano tek u veljači 2021. Ivan, uz Željku Klemenčić i Tomislava Špičeka, nastavlja biti član žirija jednog od najpopularnijih kulinarskih showova u Hrvatskoj.Najveća postignućaIvan je više puta pokazao koliko je dobar u svome poslu. Kuhao je za glumca Johna Malkovicha, članove kraljevskih obitelji, tenisača Novaka Đokovića i za tim Formule 1

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.