Većina domaćica prije nego što začini zelenu salatu uglavnom posegne za klasičnim začinima – sol, ocat i ulje.
Međutim, postoji recept za vrlo pikantan dresing koji će je učiniti posebno ukusnom. Kada jednom probate ovako spremljenu zelenu salatu, uvijek ćete je tako praviti. Čak i ako ste skeptični prema kombiniranju slanog i slatkog, ohrabrite se da isprobate ovaj spoj namirnica, jer se nećete pokajati. Sastojci:1 žličica senfa, 1 žličica meda, sok od jednog limuna, 1 žlica maslinovog ulja, soli po ukusu. Priprema: Operite zelenu salatu i odvojte listove. Stavite je u posudu u kojoj ćete je posluživati i poslite po ukusu. U manju posudu sipajte senf, med, sok od limuna i žlicu maslinovog ulja. Dresing dobro umutite da vam sastojci postanu homogeni. Sipajte ga na zelenu salatu i promiješajte tako da preljev stigne do svakog lista. Ovako pripremljenu salatu poslužite uz bilo koju vrstu mesa ili kuhanih jela.