viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.04.24 @ 12:14
OGLAS

Vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata uz BiH mons. Tomo Vukšić u povodu Ramazanskoga bajrama, koji muslimani proslavljaju 10. travnja, uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću.

-U povodu blagdana Ramazanskoga Bajrama, u svoje ime i u ime ostalih katoličkih vjernika, s poštovanjem i radošću pozdravljam Vas i sve vjernike Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i želim da na sve vas Milosrdni Gospodin izlije obilje svoga blagoslova.

OGLAS

Za ovu svečanu prigodu, i u vrijeme kad mnoga Božja stvorenja vape za mirom, svojoj čestitci kao molitvu dodajem i jednu misao iz poruke za ramazan i Ramazanski bajram, što ju je uputio papinski Dikasterij za međureligijski dijalog 11. ožujka 2024., a u kojoj se za katolike i muslimane kaže: “Svemogućeg gledamo kao Boga mira, izvor mira, koji na poseban način ljubi sve one koji svoj život posvećuju službi mira. Kao i mnoge druge stvari, mir je Božji dar, ali je ujedno i plod ljudskog truda, posebice u stvaranju uvjeta za njegovu uspostavu i očuvanje”. (…) Draga braćo i sestre muslimani, ujedinimo se da ugasimo vatru mržnje, nasilja i rata i upalimo slatku svijeću mira, crpeći izvore za mir koji su prisutni u našim bogatim ljudskim i vjerskim tradicijama – poručio je nadbiskup Vukšić.

OGLAS

Čestitku jednakoga sadržaja nadbiskup Vukšić uputio je vojnom muftiji Hadisu ef. Pašaliću, te predsjedatelju Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću, ministru obrane Zukanu Helezu i generalu Mirsadu Ahmiću.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM