OGLAS
Vrijeme objave: 19.06.24 @ 21:52
OGLAS

Iz Ureda zamjenika ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Ivice Bošnjaka izrazili su zabrinutost zbog dva nemila događaja koji su se dogodili u posljednjih mjesec dana.

OGLAS

,,U prijepodnevnim satima 12. svibnja nepoznati počinitelj provalio je u zgradu nadbiskupskog Ordinarijata vrhbosanskog. Provalnik je ušao u nekoliko stanova koje koriste članovi Ordinarijata te otuđio određenu količinu novca i osobnih stvari”, navodi se u priopćenju zamjenika ministra.

Dodao je da je u sarajevskoj katedrali Srca Isusova 16. lipnja tokom propovijedi došlo do neugodnosti. ,,Naime, skupina od tri-četiri mladića koja je naknadno, nakon početka misnog slavlja ušla u katedralu te kratko sjela u zadnje klupe na desnoj strani, poslije nekog vremena, tokom propovijedi, ustala je i krenuvši prema izlaznim vratima s podsmijehom povikala ‘Bajram barećula’ te napustila bogomolju”, dodao je Bošnjak. Kako su naveli, ured zamjenika ministra sigurnosti najoštrije osuđuje ove događaje.

OGLAS

,,Smatramo da su to sramotni udarci na jednu od najvećih vrijednosti naše države, a to su multikulturalnost i multireligioznost Bosne i Hercegovine. Ovo bi trebale biti temeljne vrijednosti naše države. Ispoljavanje mržnje i divljanje, najoštrije osuđujemo. Suživot i toleranciju koju međusobno gradimo stotinama godina, trebali bi nastaviti njegovati i graditi mostove na našoj različitosti”, navedeno je u priopćenju. Pozvali su istražne organe i druga ovlaštena tijela da poduzmu maksimalne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na sprječavanju ovakvih i sličnih događaja te da rade na zaštiti ljudskih prava i sloboda svih građana Bosne i Hercegovine.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM