viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 03.09.23 @ 15:43
OGLAS

U franjevačkom samostanu na Petrićevcu u Banjoj Luci u subotu, 2. rujna održan je XXV. redovnički dan u Bosni i Hercegovini.

Susret je započeo pjesmom Krist na žalu, a okupio je više od 130 redovnika i redovnica iz cijele BiH.

Riječi pozdrava i dobrodošlice
Nakon uvodne molitve nazočnima se obratila predsjednica Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine (KVRPPBiH) s. Željka Dramac, ŠSF koja je uputila riječi pozdrava banjolučkom biskupu mons. Franji Komarici, franjevcima na Petrićevcu te svim redovnicima i redovnicama. Podsjetila je da je ovo treći redovnički dan koji je uprilićen u ovom samostanu.

Nakon uvodnog pozdrava, moderatorica redovničkog dana, s. Danijela Anić, ASC, pročitala je čestitku sestara klarisa s Brestovskog, u kojoj između ostaloga stoji: „Iako nenazočne bit ćemo s vama povezane u duhu i molitvi da i ove godine Redovnički dan donese obilje milosti za sve nas kao i sav puk Božji.“

Potom je pročitala pismo sestara karmelićanki sa Stupa (Sarajevo) koje između ostaloga pišu: „S Vama smo u molitvi i duhovnom zajedništvu! S Vama smo u svakom Vašem nastojanju da Božje kraljevstvo donesete svim potrebnima. Hvala Vam za sve što činite i što ste naše produžene ruke u ovome svijetu.“

Prigodnu riječ uputio je i mons. Komarica ističući kako u Banjolučkoj biskupiji odavno požrtvovno rade na njivi Gospodnjoj redovnici franjevci, te sestre redovnice različitih družbi. Na kraju je poručio kako je prevažno da se bude prožeto Kristovim Svetim Duhom.

Potom je domaćin, gvardijan samostana fra Domagoj Šimić, zaželio dobrodošlicu podsjećajući najprije na povijest Franjevačkog samostana na Petrićevcu. Podsjetio je na pohod svetog pape Ivana Pavla II., koji je 22. lipnja 2003. na ovom mjestu slavio svetu misu i proglasio blaženim Banjalučanina Ivana Merza.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM