viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.05.23 @ 09:42
OGLAS

Danas je peta vazmena nedjelja. Ujedno je i slavlje prve pričesti za našu župu pod pučkom misom u 11 sati. Ostale mise slavimo po sljedećem rasporedu: rana misa u župnoj crkvi i mise u Dubravici i Kruščci će biti u 8 sati, a mise u Mošunju i Topali u 9 sati. Ne slavimo večernju misu u župnoj crkvi.

U utorak je deveti utorak sv. Anti. Misa i pobožnost u kapeli sv. Ante ispod Kalvarije bit će u 18 sati. U nedjelju je šesta vazmena nedjelja. U Dubravici ćemo slaviti sv. Leopolda Bogdana Mandića, obilježiti 40. obljetnicu od blagoslova crkve i imati proljetni blagoslov polja na groblju. Stoga mise slavimo po sljedećem rasporedu: jutarnja misa u župnoj crkvi u 8 sati, misa u Mošunju u 9:30, blagoslov polja u 10:30 i misa u 11 sati u Dubravici, i večernja misa u župnoj crkvi u 18 sati.

OGLAS

Dubravica – 40 godina crkve sv. Leopolda- Papa Ivan Pavao II je 16. listopada 1983. u Vatikanu proglasio svetim našeg Leopolda Mandića. Toga istoga dana, prije 40 godina, održana je prva sveta misa u našoj nedovršenoj crkvi u Dubravici. Taj radosni događaj propratilo je nekoliko tisuća vjernika župe Vitez i susjednih župa lašvanskog kraja. Zbog toga smo odlučili ove godine, uz blagdan svetog Leopolda, svečano obilježiti ovu 40-tu godišnjicu (1983-2023). Iz istog razloga pripremili smo i knjigu – monografija o Dubravici u srcu Viteza. Ova obljetnica je uspomena na vrijedne događaje i poticaj za nove duhovne radosti. Za ovu proslavu pripremat ćemo se misama trodnevnice sv. Leopoldu u četvrtak, petak i subotu u 18 sati – naravno, u crkvi sv. Leopolda u Dubravici. U subotu, 13. svibnja, ćemo imati i promociju monografije Dubravica u srcu Viteza” u 19 sati također i crkvi sv. Leopolda u Dubravici. Na sam dan, u nedjelju 14. svibnja, imat ćemo blagoslov polja u 10:30 na groblju Dubravica, a potom slavimo svetu misu u 11 sati u crkvi sv. Leopolda. Nakon mise bit će i svečanost uz prigodni duhovni i glazbeni program.

OGLAS

Čestitka prvopričesnicima

OGLAS

Dragi prvopričesnici! Prije skoro dvije tisuće godina Isus je sa svojim učenicima proslavio posljednju večeru. Zato se mi kršćani, od davnih početaka Crkve sve do danas, skupljamo oko jednoga stola i jedemo od te iste večere. Danas ste i Vi prvi put pristupili tom stolu. Nemojte odmah nakon ove nedjelje pobjeći! Nemojte se stidjeti našeg dragog Boga! Recite radije: želim u crkvu i želim Isusa! Ako tako odgovorite, Isus u svetoj hostiji će vas sigurno pratiti kroz život! Stoga vas sve pozivamo: nastavite dolaziti na krunicu do kraja mjeseca svibnja! Nastavite nedjeljom dolaziti na misu i na pričest! Nastavite moliti se Bogu u svojim obiteljima! Uz taj poziv, čestitamo vam vašu prvu pričest!

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM