viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.02.24 @ 22:25

Sutra započinje korizma.

Povodom početka korizme župa Sveti juraj u Vitezu vjernicima upućuje nekoliko savjetai informativnih rečenica te poziva za osobnu molitvu:

Oglas

,,Dragi vjernici! U srijedu, 14. veljače 2024. je ČISTA SRIJEDA – PEPELNICA, početak korizmenog vremena. Tog dana je post i nemrs. Na svetim misama ujutro u 8,00 te navečer u 18,00 sati bit će obred pepeljanja – vidljivi znak našeg prihvaćanja posta i pokore. Korizmeno vrijeme je vrlo dinamično. To nije vrijeme odricanja zbog odricanja, već zbog pročišćenja koje nas dovodi do toga da postajemo ljepši ljudi u duhovnom smislu, prvenstveno u odnosu s ljudima koje svakodnevice susrećemo. Korizma je vrijeme dobrih djela molitve i posta. U vremenu korizme nema vjenčanja.

POST: Sigurno je da postiti ne trebamo i ne možemo nedjeljom, nedjelja je izvan tog 40-dnevnog toka koji nas dovodi svetom vazmenom trodnevlju, trodnevlju Isusove smrti, muke i uskrsnuća. Jednako tako je i za svetkovine sv. Josipa te Blagovijesti u korizmenom vremenu, to nisu dani posta. Dani posta su svi ostali dani korizmenoga vremena koji nisu nedjelja ili svetkovina. Nedjelja je uvijek mali Uskrs, pa i u korizmenom vremenu te nas podsjeća na Isusovo uskrsnuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MOLITVA: Pozivamo sve župljane da kroz ovo korizmeno vrijeme pojačaju svoju osobnu molitvu na koju nas posebno Gospa ovdje neumorno poziva (Molite, molite, molite!!!). Posebnost korizmenog vremena je razmatranje Kristove muke u pobožnosti Križnoga puta. Raspored pobožnosti je petkom:

  • Na Kalvariji u 15,30 sati
  • U Kruščici 16,00 sati
  • u Dubravici u 17,00 sati
  • U župnoj crkvi u 17, 30 sati

DOBRA DJELA: Koliko su naša molitva i naša vjera istinite pokazuju naša dobra djela. Uključimo se s onim što imamo gdje možemo i gdje vidimo da je netko u potrebi!
Neka ova Korizma bude za nas župljane vrijeme kad ćemo naći vrijeme za drugoga, za Boga i za sebe! Mir
vama!”.

Oglasi
LM