viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.07.23 @ 09:13
OGLAS

Danas je 17. nedjelja kroz godinu. Mise su po redovitom rasporedu. U srijedu je prva srijeda u mjesecu. Zavjetnu misu sv. Leopoldu u Dubravici slavit ćemo u 18 sati. U srijedu je i Gospa od Anđela – Porcijunkula. U svim franjevačkim crkvama vjernici mogu dobiti potpuni oprost ako se ispovijede, pričeste i pomole na nakanu Svetog Oca. U našoj će župi biti mogućnost za ispovijed prije jutarnje i večernje mise, te mise sv.Leopoldu u Dubravici, priopćava župni ured svetog Juraja u Vitezu.

U petak je prvi petak, a u subotu je prva subota u mjesecu. U petak, 4. kolovoza, je i tradicionalna Ge-Ve večer u Gornjoj Večerskoj. U 19 sati bit će molitva kod križa, a u 20 sati započinje slavlje. Svi ste pozvani! U sljedeću nedjelju je 18. nedjelja kroz godinu. Mise su po redovitom rasporedu. Proslava Gospe od Anđela u Zabilju prenosi se na nedjelju, 6. kolovoza. Svečano misno slavlje bit će u 11 sati.

OGLAS

Hodočašće u Olovo uoči Velike Gospe (14. kolovoza). U ponedjeljak, 14. kolovoza, naša župa organizira hodočašće Gospi Olovskoj u najstarije marijansko svetište na Balkanu. Molitvena nakana je za naše obitelji. Plan nam je krenuti u prijepodnevnim satima i usput posjetiti staru crkvu u Varešu, koja je preživjela burna stoljeća turske uprave. Zatim ćemo posjetiti planinsko selo Oćeviju i vidjeti stare kovačije u kojima se još uvijek radi na starinski način. Cilj nam je doći u Olovo do početka pobožnosti, sudjelovati u procesiji s čudotvornom sikom Gospe Olovske i na misi u 18 sati. Pijava je obavezna. Prijaviti se možete u župnom uredu ili nakon nedjeljne mise na svim filjalama. Prijave su otvorene do 11. kolovoza. Cijena povratne karte bit će 30 KM.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM