viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.05.24 @ 07:30
OGLAS

Narednih dana povratak poprilično nestabilnog vremena iznad većeg dijela zemlje uz lokalno pljuskove sa grmljavinom i vremenske nepogode, najavili su jučer, 6. svibnja, i na stranici BHmeteo.

Kako ističu, 7. svibnja nakon stabilnog prijepodnevna, u poslijepodnevnim satima dnevnim razvojem naoblake lokalno kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Nestabilnosti se očekuju uglavnom duž sjevernog pojasa zemlje, odnosno u dijelovima sjeverozapadne, sjeverne i sjeveroistočne Bosne. U srijedu (8. svibnja) nestabilnosti se šire na veći dio zemlje.

OGLAS

,,Srijeda potencijalno ‘opasan’ dan za pojedine brdsko-planinske krajeve zemlje. Uz dosta vlage u atmosferi i slaba visinska strujanja, dolazilo bi do pojave lokalnih, ali stacioniranih pljuskova nad istim područjem. Oni bi donosili veću količinu padalina u relativno kratko vrijeme uz mogućnost bujičnih poplava. Ipak, zbog same prirode pljuskova i njihove lokalnosti za očekivati je velike razlike u količinama padalina na malom području. Tako, recimo, jedan dio sela moze proći uz sasvim mizerne količine kiše, a drugi dio uz bujičnu poplavu”, navodi se na stranici.

OGLAS

Nestabilno vrijeme uz promjenjivu oblačnost i lokalno pljuskove zadržalo bi se do kraja tjedna, dodaju, prognoziravši do srijede relativno toplo, a od četvrtka nešto osjetniji pad temperatura uz buru i sjeverac.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM