spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

BIHAMK apelira na vozače da na svim putnim pravcima voze oprezno

- Oglasi -

Na putovima u Bosni i Hercegovini jutros nema izvanrednih ograničenja u prometu, a izuzetak su dionice gdje se izvode sanacijski radovi i gdje se prometuje sporije. Izdvajaju putne pravce: Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko, Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

- Oglasi -

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za promet je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno, kroz lijevu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), promet se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže preusmjerava preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

- Oglasi -

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Apeliramo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Obratite posebno pažnju na pješake, bicikliste i korisnike električnih romobila, priopćeno je iz BIHAMK-a.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.