viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.03.24 @ 07:23

Na putovima u Bosni i Hercegovini prometuje se po suhom i mjestimično vlažnom kolniku, dok je na dionicama Glamoč-Mlinište i Vrtoče-Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar vidljivost smanjena zbog magle.

I dalje upozoravamo na brojne dionice na kojima su učestali odroni. Izdvajamo putove: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Simin Han-Banj Brdo, Višegrad-Vardište, Mostar-Polog, Buna-Masline, Grude-Posušje i Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), priopćeno je iz BIHAMK-a.

OGLAS

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je promet na ovoj dionici obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča.

OGLAS

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase prometuju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona promet obustavljen.

OGLAS

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, promet obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac. U toku su i radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je promet obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica). Radovi se izvode i na magistralnim putovima Grude-Vitina i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Oglasi
LM