spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

BIHAMK upozorava na učestale odrone zemlje, posebno na nekim područjima zbog sinoćnjeg potresa

- Oglasi -

Kolnik je pretežno mokar ili vlažan, a jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

Iz BIHAMK-a vozače upozoravaju na učestale odrone zemlje ili kamenja, posebno u južnim krajevima zemlje zbog sinoćnjeg potresa.

Na svim dionicama savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu.

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Konjic- Jablanica (kroz tunel Crnaja) obustavlja se promet u noćnim satima (23:30-04:30 sati), dok se tijekom dana prometuje naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izgradnje trake za spora vozila na dionicama Ripač- Dubovsko i Donji Vakuf- Turbe (Komar), na mjestu radova prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Jajce- Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu u blizini.

Zbog aktuslnih radova izdvajaju i puteve: Žepče- Zenica (Golubinja), Bosanski Šamac- Orašje (dionica Grebnice- Bazik), Grude- Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Kiseljak- Kreševo i Stolac- Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Foča- Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom.

Na putu Rudo- granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.