viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.04.23 @ 07:31
OGLAS

Zbog intenzivnih snježnih padalina i zaglavljenih teretnih vozila obustavljen je promet na magistralnom putu Stupari-Kladanj.

OGLAS

Zbog novih snježnih padalina koje su tokom noći i jutra zahvatile našu zemlju, na dionicama u višim predjelima ima snijega na kolniku, dok je u nižim predjelima kolnik mokar ili vlažan. Skrećemo pažnju i na zaleđen kolnik preko prevoja, kao i na povremene snježne vijavice koje smanjuju vidljivost. Upozoravamo na povećanu opasnost od odrona, a u jugozapadnim i zapadnim krajevima i na povremeno jak vjetar. Savjetujemo oprezniju vožnju i poštivanje svih prometnih propisa. Vozačima koji se imaju namjeru kretati preko planinskih prevoja preporučujemo korištenje zimske opreme, bez obzira što to više nije zakonski obvezno, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na sanaciji klizišta i dalje je zatvorena Zenička zaobilaznica na autoputu A-1 (oba smjera).

OGLAS

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta prometuje se otežano, jednom trakom.

OGLAS

Zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici za tvornicu željeza Stolac (Mostar-Stolac), danas od 08 do 17 sati vozila će prometovati naizmjenično, jednom trakom.

OGLAS

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila mogu prometovati preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM