OGLAS
Vrijeme objave: 28.07.23 @ 07:41
OGLAS

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle. 

OGLAS

S obzirom da je sezona godišnjih odmora, a i kraj radnog tjedna danas očekujemo pojačan promet vozila na većini putova u Bosni i Hercegovini, kao i na graničnim prijelazima. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja, navode iz BIHAMK-a.

Sanacijski radovi

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, na autoputu A-1, za promet je i dalje zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

OGLAS

Brojne su dionice sa aktualnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

OGLAS

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putovima: Bihać-Kamenica, Vitez-Travnik (Nova Bila), Kiseljak-Busovača i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

OGLAS

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zatvoren most

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM