spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Duge kolone vozila na brojnim graničnim prijelazima na izlazu iz BiH

- Oglasi -

Pojačan je promet putničkih vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Izačić, Svilaj, Bosanski Novi, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica i Hadžin Potok.

- Oglasi -

Na ulazu u našu zemlju kolone vozila su na graničnim prijelazima: Osoje, Gorica i Kamensko. I na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Najveće gužve i danas su na dionici Mostar-Jablanica, zbog radova u Donjoj Jablanici. Duge kolone vozila do kraja dana očekuju se i na dionicama od Jablanice prema Sarajevu.

- Oglasi -

U poslijepodnevnim satima frekventno je i na potezu od Travnika ka Lašvi (posebno na području Viteza).

Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz prometa, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Sporije, zbog radova, tokom dana prometuje se i na putnom pravcu Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), prometuje se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Savjetuju da se na vrijeme informirate o stanju na putevima i graničnim prijelazima, kako bi izbjegli nepotrebna čekanja.

Zbog obilježavanja 1. svibnja, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.