spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u prvih 15 dana kolovoza

- Oglasi -

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je vremensku prognozu sa izgledima vremenskih prilika kakve nas očekuju tijekom naredna dva tjedna.

- Oglasi -

Danas nam je stigao kolovoz i veći dio dana na prostoru Bosne i Hercegovine proteći će u stabilnim vremenskim prilikama.

Međutim, pred kraj dana naoblačenje će zahvatiti prvo zapadne krajeve zemlje i tijekom noći će se proširiti na na ostale krajeve zemlje. Naoblačenje će uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu.

- Oglasi -

Od srijede poslijepodne do kraja tjedna, preovladavat će pretežito sunčano, ali u središnjim i sjevernim područjima, federalni meteorolozi prognoziraju poslijepodnevne pljuskove i grmljavinu. Takve vremenske prilike bit će najizraženije u petak i subotu.

U prvom tjednu kolovoza, u jutarnjim satima u Bosni je moguća jutarnja magla.

Minimalne temperature varirat će pretežno od 12 do 18 u Bosni, na zemlje do 22. Maksimalne vrijednosti temperatura zraka dosezat će vrijednosti između 26 i 32 stupnja u Bosni, do 35 stupnjeva Celzija na području Hercegovine.

U periodu od osmog kolovoza pa do kraja prognoznog perioda – odnosno do 14. kolovoza – prognozira se stabilno, pretežito vedro i vjerojatno malo svježije u odnosu na prvi tjedan kolovoza.

Maksimalne temperature u Bosni rijetko će gdje prelaziti trideset stupnjeva. Jutarnje temperature zraka varirat će između 11 i 16 stupnjeva Celzija, u Bosni, u Hercegovini do 20. Najviše dnevne temperature uglavnom u rasponu od 24 do 29 stupnjeva Celzija, u Bosni, na jugu Hercegovine do 32 stupnja.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.