spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

- Oglasi -

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška. 

- Oglasi -

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog sanacijskih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se prometuje magistralnim putom Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putom Razboj-Rudanka.

- Oglasi -

– U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati prometuje usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putovima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Semizovac-Olovo-Kladanj, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Hadžiće kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Molimo sve sudionike u prometu da budu maksimalno oprezni i da poštuju prometne propise. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz prometa kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja – priopćeno je iz BIHAMK-a.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.