viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 05.08.23 @ 08:10

Kiša koja je u dijelovima BiH počela padati rano jutros rashladila je i potopila pojedine prometnice, međutim nema većih problema u odvijanju prometa. Tokom noći je najavljeno da će kiša pogoditi skoro sve dijelove Bosne i Hercegovine.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda je za danas najavljeno pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u cijeloj BiH. Očekuje se da će vjetar biti slab do umjerene jačine, većinom južnog i jugozapadnog smjera, a u sjevernim područjima – sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka očekuje se većinom između 14 i 19 stupnjeva celzijusa, na jugu zemlje do 22 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stupnjeva, na jugu zemlje do 27 stupnjeva celzijusa.

Na snazi je narančasto upozorenje širom zemlje zbog jakih lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom i jakim udarima vjetra, a lokalno je moguća i pojava grada.

Meteoalarm je upaljen od 4. kolovoza u 14:00 sati do 5. kolovoza u 15:00 sati.

Sinoć je lokalno nevrijeme pogodilo Tuzlansku županiju i Brčko distrikt gdje su zabilježene padaline i u vidu leda, odnosno tuče.

Pljuskovi su prvo počeli na sjeveroistoku, a zatim i na sjeverozapadu, zapadu i jugozapadu BiH uz širenje prema Hercegovini u ranim jutarnjim satima. Ponegdje je padao i led, međutim nije prijavljena veća šteta zbog nevremena.

Oglasi