viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.07.23 @ 19:51
OGLAS

Nova varijanta Appleovog operativnog sustava iOS uključivat će korisnu funkciju dizajniranu tako da korisnicima iPhonea pokaže što se događa s njihovim automobilima.

OGLAS

Korištenjem opcije Visual Look Up, putnici u automobilu će moći saznati što točno znače mali simboli koji se pojavljuju na instrument tablama. Mnogi vozači poznaju značenje simbola, no mnogo je onih koji zaista ne znaju. Tu “uskače” Apple, odnosno nadolazeći iOS 17, čije su funkcije najavljene prošlog mjeseca. Među tim funkcijama je i Auto Symbol, koja je dio alata Visual Look Up. Alat pomaže korisnicima da pronađu više informacija o onome što se nalazi na fotografijama koje naprave.

Auto Symbol će se koristiti za brzo “dešifriranje” simbola upozorenja u automobilu te će eliminirati potrebu “zavirivanja” u upustva o korištenju. Također, ponudit će linkove članaka u kojima se nalazi više informacija. Ali, tu nije kraj jer su instrument table prekrivene malim slikama koje bi mogle biti nejasne novim vozačima ili čak iskusnim koji se susreću s novim simbolima, od opcija ventilacije do dugmeta za odmrzavanje.

OGLAS

Iako je riječ o praktičnoj funkciji, ona ipak nije posebno unikatna. Korisnici Androida i iPhonea koji imaju pristup Google Lens, već mogu potražiti značenje funkcija na prilično sličan način. Međutim, korisnici iPhonea koji se ne žele “mučiti” s tim, trebaju sačekati Visual Look Up i iOS 17 koji stiže u septembru.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM